pátek 31. října 2014

To-read book #10 - Horror

Ahoj!
Uf! už 10. to-read book příspěvek :) To to utíká! Jinak dneska jsem začala číst Annu krví oděnou a zatím je to dobré! :) A v noci jsem dočetla Monument 14 -Nebe v plamenech, takže bude o víkendu recenze jak na Vampýrskou akademii, tak na Monument :) Ale zpátky ke knížce, kterou vám chci představit.


Jdeme na to! :)
Protože máme dnes ten Halloween, tak vám představím knížku, která se na dnešní den tématicky hodí :) Tuto knihu mám na svém seznamu asi tak půl roku, ale přijde mi, že teď se o ní začalo zase trochu více mluvit a tak jsem se rozhodla, že vám ji tu představím :) Jmenuje se 15 minus a je od českého spisovatele Tomáše Zářeckého. Prý je to pořádná vyvražďovačka a podle toho co jsem slyšela je to někdy dost nechutné.
Anotace: 15 minus je zdánlivě nevinná televizní show. Skupina odvážlivců se snaží dostat skrz neznámé území na smluvené místo, kde na ně čeká odměna 60 milionů eur. Situaci ale komplikují dvě pravidla. Podle prvního se peníze rozdělí rovným dílem mezi všechny v cíli. Podle druhého soutěžící během hry nepodléhají žádným zákonům. Mají absolutní svobodu konání... Když se tyhle věci spojí dohromady, vznikne smrtící koktejl. Don přichází do soutěže s mladistvou naivitou. Záhy však pozná, že se musí mít ve střehu nejen před nebezpečnou krajinou, ale hlavně před ostatními soutěžícími. V atmosféře všudypřítomného strachu, kdy smrt hrozí odkudkoliv a kdykoliv, nemůže věřit nikomu. Brzy pochopí, že se v Patnáct mínus nehraje o peníze, ale o to, kdo koho dřív zabije. Jestli se chce vrátit domů živý, musí v sobě objevit zvíře...

Obálka: Mně osobně se obálka docela líbí. Je taková tajemná, postavy pod nápisem a les. Podle mě je les jedno z nejstrašidelnějších míst ve tmě, protože je tam plno skrýší atd. Slogan (nebo co to je :D) se tam taky skvěle hodí. Bojuj, nebo zemři... stručné a výstižné.

Na databázi knih je hodnocena 89 procenty. Někomu takové hodnocení nestačí, mně se ale někdy líbí knihy, které mají třeba 65 %. Takže doufám, že se mi 15 minus líbit bude (tak jak to jen u horroru jde :D) ... a když nebude tak mám 416 stran na rozmyšlenou. :D 
Už jste o knížce slyšeli?
Terka :)

4 komentáře:

  1. Znie to vážne zaujímavo, škoda, že sa hororom vyhýbam :D (V noci neviem od strachu zaspať :D ) Ale možno to risknem. Ale neviem, prečo, ale trošililnku mi to pripomína Hry o život, ale len to, že je to televízna show, v ktorej sa vyvražďujú a hlavní hrdinovia sa snažia prežiť. Ani by som nepovedala, že to napísal český spisovateľ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem až donedávna nevěděla, že je to od českého spisovatele :)

      Vymazat
  2. 15 minus je skvělá a boží knížka! Četla jsem ji na doporučení Melindy z My addictions a dobře jsem udělala, kříženec mezi Dlouhým pochodem a Hunger games, prostě bomba!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlouhý pochod už mám taky na svém seznamu docela dlouho :D Tak to jsem zvědavá. Mám v plánu si 15 minus přečíst (čtěte půjčit z knihovny :D) asi tak za týden :)

      Vymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)