pondělí 27. října 2014

Knižní týden #11

Ahoj všichni!
Dneska je pohodové pondělí. Sedím si tu u stolu, vedle mě hromada knížek chystající se na focení a u toho ještě popíjím čaj. Píšu článek na blog a poslouchám u toho písničky. Chci více takových pondělků! :)
Tento (minulý) týden byl opravdu hodně knižní! V mé knihovničce přibylo 7 knížek! Měla jsem totiž narozeniny a není pro mě asi lepší dárek než knížka (i když pár by se jich našlo, třeba nové repráky) ale taky jsem se samozřejmě obdarovala i sama. (:D) Ale už nebudu zdržovat, protože dneska toho bude ještě hodně. Chtěla bych totiž napsat ještě 2 recenze a Poznej knihu podle anotace 2 a ještě To-read book! Takže se máte opravdu na co těšit! Snad to všechno stihnu.

Shrnutí minulého týdne: 
Koupené: 4
Dárky: 3
Přečtené: 1
Rozečtené: 1
Půjčené: 0 ... pořád se držím!

Tak čím bych měla začít? ... Začnu neobvykle a to přečtenou knihou. Určitě všichni znáte knižní sérii Delirium. No tak její autorka Lauren Oliver napsala taky knihu Panika. Po tom, co jsem přečetla hodně špatných recenzí, jsem se docela bála, že se mi knížka taky nebude líbit. Byla jsem ale docela příjemně překvapená. Autorka ukázala, že má spoustu fantazie a umí vymyslet příběhy (knihy) úplně o něčem jiném než ta předchozí. Je pravda, že se mi knížka nelíbila tolik jako její předchozí, ale přesto to pro mě bylo docela příjemné čtení :) Ještě dnes přidám recenzi :) 
Rozečtená knížka je první díl úspěšné hexalogie (série o 6-ti dílech) Vampýrské akademie. Jsem na straně 71 a zatím mě to opravdu baví. Nechybí tomu vtip, čtivost ani akce. Musím uznat, že mě docela mrzí, že jsem se nejdřív podívala na film (radši si vždycky přečtu knížku první), ale film se mi líbil a tak mě navnadil na knížku, protože jsem si ji před filmem ani přečíst nechtěla (uznejte 6 dílů je docela dost). Ale prostě Rose je strašně sympatická, vtipná, ale zároveň i chytrá. Dimitrij...no moc se mi nelíbí chlapi s dlouhými vlasy, ale tak ještě uvidím, třeba si ho nakonec zamiluji (:D). 
A už se můžeme přesunout k dárečkům a koupeným knihám.
První knížka, kterou jsem si koupila se jmenuje Návrat z temnoty. Už jsem o ní dříve slyšela a všichni ji chválili a prostě se jim líbila. No a tak jsem si ji koupila. Strašně se mi líbí, jak námět, tak obálka. Hlavně zezadu. Ona je i zepředu hezká, ale zezadu je prostě taková ... fascinující. Myslím si, že knížka zaujme hned na první pohled a jakmile si přečtete o čem je, prostě si ji koupíte. Knížka není moc dlouhá, má něco málo přes 300 stran. Nahoře na obálce je takový popisek: "Tři roky života jsou zahalené tmou. Možná by bylo lepší, kdyby to tak zůstalo." Nejradši bych teď začala číst! Ale to samozřejmě nejde, protože nejdřív musím přečíst knížky z knihovny.
Další knížka co mi přibyla v knihovně se jmenuje Zavržený. Tuto knihu už jsem četla a už dlouho jsem se rozhodovala jestli si mám koupit první díl abych ho měla doma a když jsem ho viděla v Levných knihách, bylo rozhodnuto. Pak se ale objevila spolužačka, a že mi knížku koupí k narozeninám...tak kdo by odolal, že? No a tak mám knížku konečně doma.
Kdo knížku nezná, tak je to příběh o Noře a Patchovi. Anotace (spíš úryvek z anotace): Nora Greyová je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Jenže se zamiluje do Patche a to je její první chyba. Patchova minulost je totiž všechno, jen ne nevinná. A nejlepší, co kdy udělal, bylo, že se zamiloval do Nory.
Seznámili se na hodině biologie a Nora chce jediné – držet se od něj co nejdál. Jenže jak se zdá, Patch je vždy o dva kroky napřed. Dívka na sobě cítí jeho pohled, i když Patch není nablízku. Cítí jeho přítomnost, i když je v pokoji sama. A když své okouzlení nedokáže déle tajit, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč ji vyhledal. A za všemi otázkami, které se dotýkají jeho minulosti, si Nora a Patch mohou navzájem položit jen jedinou: „Jak hluboko dokážeš padnout?“
Druhou koupenou knížkou je kniha od Adama Fouldse-Vířící bludiště. Tato kniha je docela neznámá. Já jsem ji taky až do středy (nebo to bylo úterý?) neznala. Ale zní velmi zajímavě a myslím, že by se mi mohla líbit. A kdyby se mi nelíbila tak má jen 192 stran, takže bych to nějak překousla. Anotace:
Román Vířící bludiště se pohybuje nejen na pomezí poezie a prózy, ale také historické fikce a čisté lyriky. Ústřední postavou je anglický básník John Clare, lyrik anglického venkova a přírody, jemuž se plného ocenění dostalo až v 2. polovině 20. století. Do jeho skutečného života i do jeho románového příběhu ostře zasáhl Matthew Allen, svého času též provozovatel útulku pro choromyslné, v jehož péči se Clare ocitl. Číst dále

10966554Jako dárek jsem také dostala Sedmý smysl 6 - Otrocká krása od české autorky Ilky Pacovské. Jak já jsem se na další díl těšila! Tato nonalogie (devítidílná série) patří mezi mé vůbec nejoblíbenější série. Byla jsem strašně ráda, když jsem zjistila, že už je konečně další díl. Celá série Sedmý smysl je na databázi knih hodnocena 93-98% . Z čehož tak nějak vyplývá, že je to opravdu dobrá série. Akorát se mi u tohoto dílu moc nelíbí obálka. Na goodreads je neoficiální obálka a ta se mi líbí víc. Samozřejmě kdyby se ještě nějak upravila aby ladila s předchozími díly.

Už pátou knihou co mi přibyla v knihovničce je kniha Přistižen. Napsal ji Harlan Coben, který napsal spoustu knih, jednou z nich je například teď velmi diskutovaná kniha Šest let. U knížky Přistižen se čtenáři dělí na dvě poloviny. Buď se jim kniha opravdu hodně líbila a byl to opravdu "nářez" a nebo to bylo slabé. Ale skoro nikdo ji úplně nezavrhl. Já doufám, že se přidám do té první skupiny. Celkové hodnocení je  86%, což je nakonec dobré.
Knížka není nijak dlouhá, má 336 stran. a vydal ji Knižní klub.

Dalším dárkem je knížka Horečka. Je to 2. díl série Zahrada nesmrtelnost od Lauren DeStefano. První díl se jmenuje Past. 
Ale víte co mě štve? To že vedle sebe nevypadají hezky. Past má název nahoře a Horečka uprostřed. A barvy k sobě taky neladí. Takže je nemám vedle sebe. Ono to ale na první pohled vypadá, že k sobě naopak ladit budou, ale jakmile je dáte vedle sebe, zjistíte, že ne :D. Moc se těším až se k této sérii dostanu, protože ji všichni chválí.

A poslední knihou je Zásvětí od Alexandry Adornettové. Je to druhý díl (to jsem samozřejmě nevěděla -_-) série Zář. Když jsem ji spatřila v Levných knihách, samozřejmě jsem neodolala a koupila jsem si ji. Hledala jsem na obálce, v knížce, v příběhu...prostě všude a zjišťovala jsem jestli to náhodou není druhý nebo třetí díl. Nikde na obálce nebyla ani zmínka o tom, že by to nebyl první díl. No a když jsem si tedy knížku koupila a otevřela (otevřela jsem ji už předtím ale jinde) tak jsem narazila na takový papírek z buxu. Hned na první "stránce" byla tato série a samozřejmě, že to byl druhý díl -_-! Nakonec jsem si řekla, že si prostě první díl půjčím z knihovny a budu mít doma druhý no :D Stalo se vám to už někdy? že byste si koupili v Levných knihách jiný díl?  
Tak tohle jsou knihy které mi přibyly minulý týden. Už jste nějakou četli? :)

Již zanedlouho přidám recenzi ... chcete abych nejdřív přidala recenzi na Paniku nebo Monument 14? :)

2 komentáře:

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)