čtvrtek 31. července 2014

To read book #4

Ahoj,
omlouvám se, že jsem příspěvek nepřidala už včera, ale prostě jsem to nestihla.
Dnes Vám představím 2 knihy z mého seznamu. Tentokrát jsem vybírala tak, že jsem si nalistovala stranu číslo 4 a 4. řádek mého seznamu a vybrala knihu. A druhou jsem jen vylosovala (prostě jsem na nějakou knihu ukázala).
Takže, na čtvrtém řádku, čtvrté strany mého seznamu je kniha ......... Překroč svůj stín. Je to docela nová kniha, sice né úplně novinka, ale patří do novějších. Knihu napsala  Katie McGarry. Je to román, jak Vás asi napadne, když se podíváte na obálku.                                     Anotace: Nikdo neví, co se stalo té noci, kdy se z Echo Emersonové, populární holky, stal outsider s podivnými jizvami na rukou, o kterých si špitá celá škola. Dokonce ani Echo nezná celou pravdu, co se té strašlivé noci odehrálo. Ale byla by moc ráda, kdyby se vše vrátilo k normálu. Ovšem když se v jejím životě zjeví Noah Hutchins, hezoun v černé kožené bundě, co holky vlastně jen využívá, její svět se obrátí vzhůru nohama takovým způsobem, že si to ani v nejdivočejších snech nedovedla představit. Noah jí totiž rozumí. A pomůže jí najít odpovědi. Přitom by neměli mít vůbec nic společného. A se všemi těmi tajemstvími, která v sobě oba nesou, je v zásadě nemožné, aby byli spolu. Přesto nedovedou potlačit vzájemnou přitažlivost. A Echo se ptá sama sebe, jak daleko může zajít, aby překročila vlastní stín, a co všechno je ochotná riskovat pro kluka, který ji může znovu naučit, jaké to je, když člověk miluje
Má 374 stran a je to hardback od nakladatelství CooBoo.
Myslím si že kniha na první pohled zaujme. Hlavně díky názvu, obálka je sice taky hezká, ale přece jen vás název asi zaujme víc. Nemám pravdu? :)
Když se kouknete na databázi knih ... zjistíte, že má kniha hodnocení 92%. To je opravdu hodně! Těším se až si ji přečtu :)

Tak, přejdeme ke druhé knize. Vylosována byla trilogie Čistý od Julianny Baggottové.
Anotace: Pressia si toho z Explozí ani ze života Předtím moc nepamatuje. Přespává ukrytá ve skříňce v ruinách starého holičství, kde žije se svým dědečkem, a myslí na to všechno, co je pro ni nenávratně ztraceno – jak ze světa zábavních parků, kin, narozeninových oslav, tatínků a maminek zbyl jen popel a prach, jizvy, trvalé popáleniny a zdeformovaná lidská těla. Jenže teď, když dospěla do věku, kdy se musí všichni hlásit k milici, kde z nich buď vycvičí vojáky, nebo je, jsou-li příliš postižení a slabí, využijí jako živé cíle, už Pressia nemůže dál předstírat, že je malé dítě. A rozhodne se pro útěk.

Existují ovšem i takoví, kteří apokalypsu přečkali bez postižení. Čistí. Přežívají v bezpečném úkrytu za zdmi Dómu, který chrání jejich zdravá, uměle zdokonalovaná těla. Jenže Partridge, jehož otec je jedním z nejvlivnějších lidí v Dómu, si připadá izolovaný a osamělý. Jiný. I jeho trápí pocit ztráty – možná proto, že se jeho rodina rozpadla, otec je emocionálně odtažitý, bratr spáchal sebevraždu a matce se do tohoto útočiště vůbec dostat nepodařilo. Nebo za to snad může jeho klaustrofobie: pocit, že tenhle Dóm se stává kolébkou mimořádně bezohledného režimu. Takže když z jedné nechtěně prohozené poznámky vyvodí, že jeho matka možná stále ještě žije, rozhodne se Partridge dát svůj život v sázku a uprchnout z Dómu, aby ji našel.
Tak tahle kniha vypadá opravdu skvěle. Obálka - super. Anotace? Taky super. Hodnocení? 95% .. ano sice ohodnotili teprve 4 uživatelé, ale stejně. Opravdu moc se těším až si ji přečtu. Dokonce už jsem i pár ukázek z knihy četla a bavily mě, takže doufám že si jí brzy přečtu. 

Už jste četli Čistý nebo Překroč svůj stín? Líbily se Vám? :)

4 komentáře:

  1. Překroč svůj stín neznám, ale zajímavě to rozhodně vypadá. A Čistý znám, jen to asi nebude tak dobrý, protože recenze tuto knihu soudí jako průměrnou. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavě opravdu vypadá :)
      Tak v tom případě jsem ještě zvědavější :-D

      Vymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)