úterý 29. července 2014

Recenze Čas mezi námi

Čas mezi námi
Tamara Ireland Stone
Anotace: Středoškoláci Anna a Bennett se správně nikdy neměli potkat. Ona žije v roce 1995 v malém městečku poblíž Chicaga, on v roce 2012 v San Francisku. Bennett však disponuje zcela výjimečnou schopností: dokáže cestovat časem i prostorem. Tak se dostane i do Annina života a navzdory svému přesvědčení se do ní zamiluje. Jejich vztah se prohlubuje a Bennett postupně odhalí Anně všechna svá tajemství. Zákony času jsou však neúprosné a hrozí, že Bennett nebude moci zůstat v minulosti, do které vlastně nepatří. Podaří se Anně a Bennettovi přelstít neúprosný osud, nebo je čas rozdělí navždycky?
Počet stran: 304
Nakladatelství: Knižní klub

Anna je normální dívka, co chodí na střední v roce 1995 a jejím celoživotním přáním je procestovat svět. Bennett však není úplně normální chlapec, chodí  na střední v roce 2012 a procestoval snad už celý svět; umí totiž cestovat časem a prostorem. Tito dva by se správně neměli nikdy potkat. Když však jednoho dne nastoupí do Anniny školy nový kluk - Bennett, vše se změní. Přes všechna Bennettova přesvědčení se do Anny zamiluje. Postupně jí řekne všechna svá tajemství, vezme ji na ostrov Ko Tao, do městečka Vernazza v Itálii... 
Zákony času však nelze ignorovat a Bennettovi hrozí, že se každou chvílí objeví zpět v San Francisku v roce 2012. Podaří se Anně a Bennettovi zůstat spolu nebo je čas navždy rozdělí?

Můj názor: Nejdřív obálka. Obálka je na první pohled opravdu hezká, barvy jsou dobře vybrané a celá prostě působí velmi dobře. Díky obálce jsem knihu vlastně začala číst. Předpokládám, že postava v popředí má být Anna, která má mít tmavé kudrny... 
A upřímně, když knížku potom držíte v ruce, tak ta dívka vypadá docela zvláštně. Vím proč nemám na obálkách ráda obličeje. 

Hodně iritovalo, že snad na každé straně byl překlep! Kdyby byl třeba jednou za čas! Ale on byl opravdu skoro na každé straně. 
Jinak od příběhu jsem se někdy vůbec nemohla odtrhnout. Prostě mě zajímalo, jak to skončí. Všechny postavy mi byly sympatické. Celá knížka byla taková oddechová, i když některé části zase tak odpočinkové nebyly a byly trochu akčnější. Dala bych jí 4 hvězdičky, protože příběh byl dobře vymyšlený. Autorka Vás nechá ponořit se do příběhu a po přečtení nad celým příběhem začnete přemýšlet. Co se stane dál? Jak bude vypadat jejich budoucnost? Knížka se opravdu povedla (až na ty překlepy, ale za ty autorka nemůže) 
Přeji co nejkrásnější úterý :)


2 komentáře:

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)