sobota 28. února 2015

Měsíční nej ♥ Leden + Únor

Ahoj!
Vítám vás u měsíčního nej, které bude tentokrát za dva měsíce! Nakonec jsem přečetla 11 knih, takže jsem podle Goodreads jen o jednu knihu pozadu :D Což je docela v pohodě.
Knihy, které jsme přečetly v daný měsíc zařadíme do různých kategorií.
Kategorie se můžou některé měnit podle knih.
U některé knihy se může stát že se v některé kategorii objeví vícekrát!

A můžeme začít! :) Jsem zvědavá jak to všechno zařadím, protože jsem četla samé dobré knížky, tak se nedivte, když někde budou dvě knížky. Nebo více. Ono se to ale ještě stěžuje tím, že je 11 kategorií a 11 knih, takže se tu možná nějaká kniha neobjeví ani jednou :D
NEJLEPŠÍ KNIHA
 
A jsme u toho. Jak mám asi vybírat mezi knížkami úplně jiného žánru?! :D V šedých tónech byla úplně skvělá, plná emocí a skvěle se četla. Jsem roztříštěná byla zase skvělá ve svém žánru. Takové dvě knížky prostě nejde porovnávat. 

NEJSLABŠÍ KNIHA
Tohle zase moc těžká volba nebyla. Pro mě rozhodně nejslabší knížka za tyto dva měsíce :)

NEJLEPŠÍ KONEC
Jak už jsem zmiňovala v recenzi na tuto knihu, tak tento konec pro mě byl úplně geniální. Epilog se mi moc líbil. 

NEJHORŠÍ KONEC
Nejhorší, ale zároveň velmi promyšlený konec, o kterém budete přemýšlet ještě hodně dlouho a autorka vás jím neskutečně naštve. Takže to neberte tak, že by ten konec byl špatný, protože autorka vás donutí o něm nějak přemýšlet. Ale já nesnáším neukončené knížky :D

NEJHEZČÍ OBÁLKA
Ale vážně, kdo má tohle porovnávat? :D V šedých tónech je krásná svojí jednoduchostí. Selekce má krásnou modrou obálku a Hledání Aljašky ... je prostě taky krásná. 

NEJHORŠÍ OBÁLKA
Ona by to byla hezká obálka, kdyby neměla ten křiklavý žlutý nápis. Protože to oko na té dýce, meči nebo čem je opravdu ... boží :D

NEJLEPŠÍ PÁR
Eleanor a Park. Jejich vztah mi prostě přišel upřímný. I když bylo předem jasné, že se prostě bláznivě zamilují, jejich příběh jsem hltala.
Katsa a Po. Konečně hrdinka, co se toho nebojí a kniha plná akce. Poa jsem si oblíbila hned na začátku. Přestože jejich vztah není plný romantiky a užívají si hlavně společné boje.



NEJAKČNĚJŠÍ/NEJNAPÍNAVĚJŠÍ KNIHA
 15 minus určitě patří mezi nejakčnější knihy. Každou chvíli se tam něco dělo. A pak je tu Sedmý smysl, který měl tentokrát trošičku pomalejší rozjezd, ale později stíhala akce akci.

NEJROMANTIČTĚJŠÍ KNIHA
Tak tady byl výběr jasný. Ale tím, že se zde střídají pohledy holka, kluk, tak bych knížku klidně doporučila i klukům. 

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ NÁMĚT
 
Oba příběhy se odehrávají v jiném světě. Jsem roztříštěná se odehrává v budoucnosti, naopak Výjimečná je napsána spíše takovým zastaralým stylem. Moc se mi líbí obě zpracování jiné společnosti. 

NEJVĚTŠÍ PŘEKVAPENÍ
Velmi mě překvapilo, že i informace z dějepisu se dají nějak dobře zakomponovat do příběhu a nakonec by mě mohla nějaká taková kniha bavit. A ono se tak stalo. 

To by bylo pro tento měsíc všechno. Souhlasíte s dnešním zařazením? Nebo byste něco zařadili jinak? :)
Mějte se krásně a čtěte knížky!
Váš Literátor Teri :) 

8 komentářů:

  1. Selekce, Hledání Aljašky a Eleanor & Park jsou skvělé knihy, a také souhlasím s Tvým zařazením Dokonalého páru. Ráda bych si přečetla 15 minus, V šedých tónech a Jsem roztříštěná... Všechny Tvé přírůstky za tyto dva měsíce vypadají skvěle. Zase nebudu vědět, co číst dřív :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda že těch skvělých knížek je zde hodně :D

      Vymazat
  2. Eleonor a Park mám v knihovničce a těším se na ni :)) Hledání Aljašky jsem četla a obálka je vážně hezká :)) ostatní knihy jsem nečetla, ale některé znám díky obálce :))

    OdpovědětVymazat
  3. Selekce má vážně úžasnou obálkou. Na V šedých tónech se už docela dlouho chystám, protože to zní a vypadá vážně zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Četla jsi samé zajímavé knihy, spoustu z nich mám také na seznamu. Selekce a Aljaška mají vážně dokonalou obálku. :)

    OdpovědětVymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)