pondělí 23. února 2015

Recenze Sedmý smysl: Otrocká krása

Sedmý smysl: Otrocká krása
Ilka Pacovská
Anotace: Zářivé kamínky zasazené do kůže – na čele, v uchu, na rukou, kam si usmyslíte. Krása! Jaké nebezpečí to ale přináší? Hanka si nechala jeden zasadit. Jednorožci s ní přestali mluvit, draci jsou zděšení. Nikdo ale neví proč. Pátrání je náročné a vede k děsivým poznatkům. Kdo bude muset zemřít? Dokážou bojovníkům s aberily pomoct tulíci? A podaří se přimět ke spolupráci jednorožce?
Rok vydání: 2014
Vazba: vázaná
Počet stránek: 376
Nakladatelství: Albatros
Nerozlučná trojice ve složení Hanky, Rafana a Sváti znovu zažívají dobrodružství!
Jejich magickému světu hrozí nové nebezpečí - aberily, kamínky zasazené do kůže. Jsou jich tisíce a nejde se jich nijak zbavit. Jsou populární hlavně na školách, kde si je pořizují dívky, aby byly krásnější. Žádná z nich, ale neví k čemu se jejich pořízením zavazují. I Hanka, dcera jednorožců a napůl drak si jeden takový koupila. Později zjišťuje, jak velká to byla chyba a jak tím uškodila jednorožcům. Nikdo jí však nechce říct, jakou chybu to vlastně udělala.
 Protože o aberilech toho nikdo moc neví a je o nich zakázáno mluvit. Skoro všechny záznamy o nich a jejich stvořitelích byly spáleny a zničeny, Jak se proti nim tedy mají bránit, když o nich skoro nic nevědí? Určitě, ale existuje někdo, kdo se bránit umí, protože tato hrozba už byla v minulosti zažehnána.

Hanka je už je docela nerozumná, ale pokud se jedná o opravdu vážnou věc, můžete věřit, že to nepokazí. V průběhu série můžete sledovat jak se postupně mění. A abych nezapomněla - má ráda jablka. Tím si u mě hodně šplhla. 
Sváťa jede na půl roku pryč, takže se v knížce tentokrát moc neobjevuje. Ale nebýt jeho, tak už je asi Hanka mrtvá. Jako vždy se však v knížce objevuje Hančin skvělý dračí bratr Zuřivý plamen (zkráceně Plam), Rafan, který Hanku umí podržet a Vron, bývalý kouzelný džin. Ten v knížce sehraje velkou roli. Samozřejmě je tu ale spoustu dalších postav.

Ilka Pacovská
V knížce je plno akce, nikdy se nebudete nudit. Každou chvíli si řeknete, že má autorka snad neomezenou fantazii. Je až neuvěřitelné, jak autorka dokázala spojit tolik kouzelných bytostí v jedno velké společenství, aby to nevypadalo moc dětsky a neprofesionálně. Ačkoliv už nejsem malé dítě, knížka se mi moc líbila a nemohla jsem se dočkat další stránky, kapitoly, dílu... Dovolila bych si o této sérii říci, že je pro mě něco jako pro mnohé série Harry Potter. Ještě bych také chtěla podotknout, že Sedmý smysl (všechny díly) má strašně krásné obálky, ilustrace a celkové grafické zpracování knih!

Knížce prostě nemám co vytknout, Ilka Pacovská mě znovu přesvědčila, že její knížky jsou prostě úžasné. Moc jí děkuji za vytvoření této skvělé série a světa, těším se na další díl, který na mě již čeká doma. Tento díl si vysloužil 5 hvězdiček a nemohu ho nic než jen doporučit všem milovníkům kvalitního sci-fi a fantasy! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)