středa 10. září 2014

To-read book #5

Je středa večer a tak vám přináším příspěvek s jednou knížkou, kterou bych si chtěla přečíst :-)
Tentokrát to bude knížka která vyšla asi před týdnem.
Knížka se jmenuje Selekce a napsala jí Kierra Cassová. Pokud jste o ní ještě neslyšeli, tak tady máte anotaci: 
Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunu. Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit. 
Obálka:
 Obálka se mi tak strašně moc líbí! Když jsem ji poprvé viděla (asi před 2 měsíci) nemohla jsem se dočkat až vyjde, protože mám strašně ráda modrou a ty šaty té dívky na obálce jsou opravdu nádherné! Celá obálka mi přijde propracovaná a jsem moc ráda, že CooBoo nechalo původní obálku :) 

Na databázi knih má kniha hodnocení 92%. Je sice fakt, že ji ohodnotilo jen 8 uživatelů, ale i to je myslím známka toho, že je to dobrá kniha. Někde jsem četla, že je to takové "Holčičí hunger games s lepším oblečením". A protože se mi Hunger games líbily, tak jsem ještě více natěšená. 

Knížka má 312 stran, což je takové akorát. Ani moc ani málo :-) Je to trilogie, první díl se tedy jmenuje Selekce, druhý Elita a třetí První (to trochu mate že? :-D)

Už jste někdo Selekci četl v češtině nebo třeba v angličtině? Nebo už jste si ji někdo koupil ale ještě jste nečetli? :-) Měla bych dělat více těchto článků nebo vás nebaví? Určitě mi napište do komentáře :-)
Přeji dobrou noc (já si jdu ale ještě číst :3) :)

8 komentářů:

  1. Mám jí koupenou.
    Ta obálka je nádherná.
    Ještě nevím kdy se do ní pustím, ale těším se.

    OdpovědětVymazat
  2. Dneska na mě čeká první díl doma! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty se máš! Já přemýšlím že si ji budu přát k narozeninám :-D Sice si ještě počkám víc jak měsíc, ale "kdo si počká, ten se dočká :3"

      Vymazat
  3. první díl jsem přečetla skvělý nevíte kdy asi vyjde elita?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elita by měla vyjít 02. 04. 2015, taktéž u nakladatelství CooBoo :) A poté by měl vyjít poslední díl této série s názvem První a to 2.10. 2015 :)

      Vymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)