úterý 30. září 2014

To-read book #8

Ahoj!
Než jsem začala psát tento článek, strašně dlouhou dobu jsem se rozmýšlela jestli se mám dnes zaměřit na knihu Golema a džin nebo Rudá jako rubín. Ale nakonec jsem se rozhodla pro Golemu a džina, protože Rudá jako rubín asi všichni znáte, že? Golema a džin je teď docela novinka a tak bych vás s ní chtěla trochu seznámit ;)

Jak už jsem zmiňovala, kniha, kterou jsem si dnes vybrala k představení, s
e jmenuje Golema a džin v New Yorku. Knížka je od spisovatelky Helene Wecker. V originále se knížka jmenuje The Golem and the Jinni. Moc by mě zajímalo proč se tedy knížka jmenuje GolemA a džin v New Yorku. Když jsem název četla poprvé, nevěděla jsem jestli čtu správně. No asi je to kvůli tomu, že hlavní postava golemy je Šava, tudíž v ženském rodě :D ... tohle byl trošku zkrat v mém mozku ;D Pro uvedení do děje si můžete přečíst anotaci:
V New Yorku roku 1899 se záhadným způsobem ocitnou dvě nadpřirozené bytosti. Šava je golema, stvořená z hlíny, která po smrti svého pána dorazí do Ameriky sama. Ahmad je džin, zrozený z ohně v syrské poušti. Před staletími ho beduínský kouzelník uvěznil v měděné láhvi a klempíř v dílně na Manhattanu ho z ní náhodně vypustí. V neznámém městě mezi přistěhovalci se golema i džin snaží přizpůsobit okolí a zatajit svou totožnost. Jsou totiž velmi odlišní a bojí se reakcí obyčejných lidí… Realistické vylíčení neopakovatelného tavicího kotle, ve kterém se z různých národností stávají Američané, v kombinaci s čirou fabulací bájných postav, vytváří vynalézavý a vzrušující příběh.

Obálka: Musím říct, že u této knížky se mi víc líbí originální obálka (jinak mám většinou radši naše obálky :)) Neříkám, že naše obálka není hezká, ale originální je prostě lepší. Ta modrá je taková mrazivější a písmo působí starší než na naší obálce. 

Na databázi knih jsou zatím jen 4 hodnocení (ale má 100%!), takže to moc o knize nevypovídá. Na Goodreads je kniha hodnocena 4.09 hvězdičkami. Už jsem četla nějaké recenze např. u MaKa holek (recenzi napsala Katka- pokud byste se chtěli dozvědět něco více tak odkaz je tady ) a všem se kniha moc líbila. 

Není to úplně nejkratší kniha, má 520 stran a je to hardback. Vydalo ji nakladatelství Beta-Dobrovský. Spadá do kategorie Sci-fi a fantasy. Popisem mě kniha velice zaujala, ačkoli jsem si ji původně přečíst nechtěla. Díky skvělým recenzím a ohlasům se nesmírně těším, až si jí přečtu. :) 
Už jste ji někdo četl? A líbila se vám? Nebo si jí chcete přečíst a nebo vás vůbec nezaujala? 
Hezký zbytek večera a noční můry 3:) vám přeje
Teri :)



2 komentáře:

  1. Obálka je nádherná, to souhlasím, ale nápad trochu bizarní :) Jsem zvědavá, věřím, že to může být dobrá kniha.

    OdpovědětVymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)