úterý 16. září 2014

To read book #6

Již šesté nahlédnutí do mého seznamu To-be-read. Co myslíte, že to bude tentokrát? :-)

Knížka, kterou jsem si dnes vybrala, se jmenuje Kostičas a napsala ji Samantha Shannonová. Je to první díl ze sedmidílné série.
Anotace: Příběh začíná v roce 2059. Devatenác­tiletá Paige Mahoneyová pracuje v londýnském kriminálním podsvětí, kde působí jako jakási „spojka" či „posel" – je krajinochodec, zvláštní typ jasnovidce, a díky svým schopnostem se dokáže vnořit do mysli druhých lidí. Žije v represivním režimu Scion, kde páchá velezradu už jen tím, že dýchá. Jednoho dne se její život navždy změní. Je přepadena, unesena a převezena do někdejšího Oxfordu, města, které před dvěma sty lety zmizelo z map. Tam je Paige vydána na milost a nemilost Strážci, nejkrásnější, ale zároveň nejděsivější bytosti, jakou kdy potkala…

Obálka: Na obálce se mi strašně líbí ten znak (nebo co to je :-D). Přijde mi strašně dobře pojatý, ale zároveň jednoduchý (v jednoduchosti je krása). A protože mám ráda modrou tak se mi celkově obálka velmi líbí. Jsem taky hrozně ráda, že je to hardback, protože mám taky raději hardback než paperback... o paperback mám vždy strašný strach, abych ho neponičila. 


Na databázi knih má knížka hodnocení 88% .. myslím že to není úplně špatné, protože mně se líbí i knížky třeba jen s 68%. Moje kamarádka (co četla třeba The hunger games) říkala, že je to opravdu skvělá knížka a že se jí opravdu líbila a byla lepší než právě Hunger games. Už dlouho okolo ní chodím v knihkupectví a přemýšlím jestli si jí koupit. Teď se mi ale blíží narozeniny (pomalu, ale jistě!) a tak si tedy ještě počkám.

Jak už jsem se zmiňovala tak je Kostičas první díl ze sedmi. Má 450 stran, což je celkem dost. Knížka by měla mít i filmové zpracování, ještě to však není stoprocentní. Druhý díl by měl vyjít v říjnu tohoto roku s názvem The mime order. 
Už jste někdo Kostičas četl? Líbil se vám? Prosím sdělte mi to do komentářů, abych věděla jestli opravdu koupit :-)
Příjemné prožití večera přeje Terka :-)  

6 komentářů:

  1. Všetci to strašne chvália, ale podľa mňa to bol len taký priemer :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, že jsi zavítala na můj blog! :-) Tak v tom případě ještě uvidím, jestli to koupím :D

      Vymazat
  2. Ú?? On má tolik dílů? Páni, tak to budu dlouho čekat. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kostičas na mě také čeká v knihovničce :) Snad to bude tak skvělé, jak všichni tvrdí!

    OdpovědětVymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)