neděle 21. září 2014

Knižní týden #8

Ahoj!
Je neděle, zítra už je pondělí a to znamená, že je zase škola (pro některé práce) a tak vám chci zpříjemnit večer mým článkem. Jak už jste se mohly z nadpisu dozvědět, jedná se o Knižní týden! :-)

Jako vždy, nejdříve shrnutí: 
Koupené: 0 ... co se to stalo? :-D
Půjčené: 2 ... opravdu bych si měla přestat půjčovat knížky z knihovny! 
Přečtené: 1
Rozečtené: 1
Takže, tento týden jsem za knížky žádné penízky neutratila, což je pro mou kasičku dobré. 
Ale když jsem si spočítala všechny knížky z knihovny co mám doma, vyšlo mi číslo 13! To je opravdu, až moc velké číslo a tak jsem se zařekla, že už si nepůjčím žádné knížky dokud jich nebudu mít doma méně než 5. Vás, ale spíš zajímají knížky, které jsem si půjčila tento týden, že? Tak jdeme na to! :-)

První knížka, kterou jsem si půjčila z naší knihovny se jmenuje Bílá jako sníh, rudá jako krev s originálním názvem Bianca come il latte, rossa come il sangue. Je napsána italským spisovatelem Alessandro D´Avenia, který mimo jiné píše články do novin nebo vyučuje na gymnáziu. Kniha vyšla tento rok (v originále už v roce 2012) a vydalo ji nakladatelství Jota. Má 270 stran a je to hardback. Už v roce 2013 se knížka dokonce zfilmovala (v hlavních rolích Luca Argentero a Gaia Weiss).

Druhá knížka je Slza (Teardrop) od Lauren Kate, která napsala ještě sérii Andělé (Pád, Muka, Vytržení, Vykoupení).Je to první díl z trilogie Atlantida. Druhý díl se jménem Vodopád, by mě vyjít ještě tento rok. Nejvíce mě asi na knížku nalákala obálka, i když vím, že by člověk neměl soudit knihu podle obalu. Jsem ráda, že nakladatelství Yoli nechalo původní obálku :-) Nikdy by mě nenapadlo, že už by mohla být Slza v knihovně a tak jsem to ani nesledovala, ale když jsem tam ve středu šla vykoukla na mě v novinkách a já jí popadla a šla jsem si ji půjčit s tím, že už si dlouho nic nepůjčím :-D. Moc se těším až se ke knížce dostanu. 
Přečtená knížka je Labyrint: Útěk. Na mém blogu už je zmíněn tolikrát, že už k němu asi nebudu nic psát a nechám si své pocity do recenze, kterou dnes už nestihnu dopsat, ale zítra už určitě ano! :-)

A teď už knížka, kterou jsem včera rozečetla. Jmenuje se Pátá vlna a napsal ji Rick
Yanckey. Zatím mě knížka baví a líbí se mi styl psaní, akorát mi někdy přijde, že autor je žena a ne muž. :-D Je to docela bichlička, má 448 stran a ještě je to hardback (což je super!), takže tahat se s ní do školy bude docela záhul. Hlavní hrdinka- Cassie (podle souhvězdí Cassiopeia), žije ve světe, který obsadili Jiní - ti, kteří jako lidé pouze vypadají. Co myslíte, že se s ní stane? Přežije "invazi" nebo ne? :-)

Máte v knihovně taky tak dobré knihy? Co právě čtete nebo jste tento týden četli? :)
Překrásný večer před školou, přeje Teri :-)

4 komentáře:

  1. Do knihovny chodím poměrně často a taky se tam občas najdou pěkné kousky:) A k tvým půjčeným knihám- ani jednu z nich jsem nečetla, ale všechny vypadají skvěle!:)

    http://booksaremydestiny.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. S tou knihovnou to mám stejně, napůjčuju si, pak mi přijdou rezervace, na který je už zase fronta, takže se musejí číst přednostně, do toho čtu knihy z domova, takže aktuálně mám z knihovny půjčeno asi 14 knih :D A stále si říkám, že to stáhnu tak na 3. A budu si knihy půjčovat jen na měsíc. tak jsem zvědavá, jestli to do konce roku zvládnu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držim ti palce, protože vím jak je to obtížné :D

      Vymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)