neděle 14. září 2014

Knižní a filmový týden #7

Takže ... je neděle, já už jsem po obědě a tak jdu napsat Knižní týden :-) Tento týden byl velmi čtecí, ale i filmový.

Knižní shrnutí:                                                      Filmové shrnutí:
Koupené: 1                                                         Zhlédnuto filmů: 3
Půjčené: 2
Přečtené: 1
Rozečtené: 2
Jsem strašně ráda, že nemám žádnou nulu, což se v posledních týdnech stávalo a vždycky mi bylo strašně trapně, když jsem tam tu nulu psala.
Asi si říkáte proč do KNIŽNÍHO týdnu píšu filmy. Chtěla jsem to prostě trochu obohatit, protože je to vždy stejné.

Koupené:
Tento týden jsem začala opravdu dobře, protože hned v pondělí jsem si
běžela do knihkupectví koupit ... tamtadadáá ... Labyrint: Útěk! Je to teď opravdu známá série, takže si myslím, že jste o ní už všichni slyšeli. Nejen že je známá knížka, ale i film, který bude brzy v kinech. Originální název je The maze runner, napsal ji James Dashner a má asi 358 stran. Tato knížka je rovnou i jedna z Rozečtených, tak se potom nedivte, že tam bude jenom jedna :-)

Film:
První film, který jsem tento týden viděla byl krásný, ale smutný - Hvězdy nám nepřály. Samozřejmě jsem u něj brečela, protože jsem strašná citlivka. V hlavní roli Hazel Grace byla Shailene Woodley a v roli Guse Ansel Elgort. Mně se ten film (i knížka) strašně líbí, i když je dost lidí co říká, že nemají rádi ani knížku ani film, protože je to prostě "psychické týrání". Což si nemyslím, každý příběh prostě nemusí mít šťastný konec.

Půjčené:
Tento týden (jako ostatně, skoro každý jiný) jsem byla v naší Krajské knihovně s tím, že tam půjdu knížky jen vrátit. No co myslíte? Samozřejmě jsem si nějaké knížky půjčila.

První knížka se jmenuje Anna krví oděná, v originále - Anna dressed in blood od Kendare Blake. Měl by to být sci-fi, fantasy horor, já jsem vlastně žádný horor ještě nečetla, takže to bude mé poprvé :-D Nebudu sem dávat celou anotaci, ale kousek sem dám:
Cas cestuje se svou čarodějnickou matkou a zabíjí mrtvé. Najde běsnící prokletou dívku, která od své vraždy v roce 1958 zabíjí každého, kdo vstoupí do jejího domu. Casův život ale z nějakého důvodu ušetří

A protože jsem optimistická a věřím, že se mi knížka bude líbit, tak jsem si rovnou půjčila i druhý díl - Dívka z nočních můr (Girl of nightmares). Ty obálky jsou opravdu, takové tajemné, ale zároveň krásné :-) Zase kousek anotace: 
Anna ve svém sklepě otevřela bránu do pekla a zmizela. Lovec duchů Cas teď Annu vidí všude, někdy v nočních můrách, a někdy i za bílého dne. Netuší, co se s ní stalo, ale ví, že je načase oplatit jí laskavost.  
poster

Film:
Druhý film, který jsem tento týden viděla, jsem už viděla asi 10 krát. Jmenuje se - Ladíme! (v originálním znění - Pitch perfect!) Je to film plný muziky a vtipu. Mně se dokonce písničky  ve filmu líbí víc než originály. Docela mne zaráží, že na www.csfd.cz má tak malé hodnocení. Chápu, že některé scény nejsou pro všechny ale 65% mi přijde opravdu málo, na to jak jsem si film oblíbila. Hlavní roli ve filmu hraje Anna Kendrick.

Přečtené:
Přečtená knížka je již zrecenzovaná, takže pokud se o ní chcete něco dozvědět, tak tady.

Film:
posterTřetí film, který jsem zhlédla se jmenuje - Skandál texaských roztleskávaček. Film je natočen podle skutečné události. Jednu z hlavních rolí ve filmu hraje Ashley Benson. Tuhle herečku jsem si velmi oblíbila, díky seriálu Pretty little liars - Prolhané krásky. Film mě tedy moc neoslnil, musím uznat, že to byl dost ... zvláštní film a přijde mi snad nemožné, že by se mohlo něco takového stát.
Úryvek textu k filmu:
 Film byl natočen podle skutečného příběhu, který se stal na střední škole v Texasu v roce 2006. Pět roztleskávaček, z nichž matka jedné byla ředitelkou školy, terorizovaly své spolužáky i profesory. Kam až může zajít protekční dcera a její kamarádky?


Rozečtené: 
Rozečtená knížka se jmenuje Panika. Tím, že jsem jí rozečetla myslím to, že jsem ji rozečetla dnes ráno a tak jsem na straně 15 :-D Paniku napsala moje oblíbená autorka - Lauren Oliver. Zatím se mi všechny její knížky líbily, tak doufám, že se mi bude líbit i tahle! Hodně lidí ji ale kritizuje tak uvidím :-) Už jste někdo nějakou její knížku četl?
Četl jste už někdo nějakou stejnou knížku nebo se chystáte číst? :) 
Krásný zbytek neděle


4 komentáře:

  1. Těším se, co řekneš na Labyrint :) Půjdeš na film? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořád se rozhoduji na co do toho kina jít. Ale nejspíš ano :-)

      Vymazat
  2. Labyrint je pro mě jednoznačně nejlepší kniha tohoto léta (minimálně!) :) Na film se strašně moc těším.

    OdpovědětVymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)