úterý 22. července 2014

To-read book #3

Máme tu třetí článek o knize, kterou si chci přečíst. Tentokrát, to ale nebude jedna, ale rovnou 3 knihy.
Jedna je román, jedna je horror a jedna je sci-fi. 3 knihy, 3 žánry a 3 rozdílné příběhy.
Teď už ale k samotným knihám. 
(Při kliknutí na název knihy Vás odkaz přesměruje na danou knihu na databázi knih)
První knihou je román od Gayle Forman Jestli zůstanu
Anotace: Šestnáctiletá Mia, talentovaná cellistka, jede s celou svou rodinou na výlet, když do nich narazí auto. Mia se vzbudí a nic necítí, jen vidí své mrtvé rodiče – a nakonec samu sebe. Její tělo je v kómatu, ale ona sama může vidět a slyšet vše, co se kolem děje. Skrze její vzpomínky pomalu odkrýváme její dětství, poznáváme její rodinu i jejího kluka Adama, se kterým sdílela lásku k hudbě. Pohnutý příběh citlivě mapuje duši dospívající dívky, která je nakonec postavena před těžké rozhodnutí – odejít, anebo zůstat. Kniha je opravdu krátká, 184 stránek. Na tuhle knížku se fakt těším a vypadá to, že si jí brzy přečtu. Dokonce má vyjít i film, myslím, že ještě tento rok. Trailer vypadá fakt dobře, tak se těším :3  Kdybyste se chtěli na trailer kouknout tak tady je :) :
Druhou knihou je horror, a to Psycho. Hodně z Vás už knihu určitě četlo a tak si říkáte "Ona ho ještě nečetla!?" Moc bych si ho chtěla přečíst, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Rodiče mi ho koupit nechtějí (nechtěli) protože už mám knížek dost (podle nich) a v městské knihovně je pořád vypůjčená.                   Anotace: Klasický thriller, jenž proslavil Alfred Hitchcock svým filmem, začíná nevinně, když Mary Craneová v bouři narazí na Batesův motel, jehož majitel vypadá příjemně, ale pak se seznámí s jeho matkou a začíná noční můra. Knížka je to také velmi krátká. Měla by mít 176 stran. Na databázi knih jsem tuto knihu nenašla. Nevím proč, ale prostě tam není. A nebo jsem jen špatně hledala. 
A poslední, třetí knihou je Dech - Dystopie od Sarah Crossan.
Anotace: Nic pro nás není tak přirozené jako dýchání. Představte si ale svět, ve kterém si jen privilegovaní mohou koupit dostatek kyslíku k tomu, aby mohli tančit či si zahrát obyčejný fotbal. Svět, kde chudí jen stěží zaplatí účet za vzduch nezbytný k životu. Svět, v němž po netušené katastrofě přežívá zbytek obyvatel v hermeticky uzavřených městech s vlastní atmosférou. Pustou planetu Zemi, kde nejvzácnějším rostlinným druhem je obyčejný strom. Právě v takovém světě žije Alina, Bea, Quinn a jejich přátelé. Od ostatních mladých lidí se liší svou přemýšlivostí a odvahou něco ve svém okolí změnit. Odvahou nadechnout se jinak než druzí – svobodně. Dystopický román mladé irsko-americké autorky plný dobrodružství, při němž se doslova tají dech. 
264 stran. To je docela málo. Nejdřív mě zaujala obálka, poté i anotace a když jsem viděla hodně kladných recenzí, rozhodla jsem se, že si o ní zjistím víc. A tak se ocitla na mém seznamu to-read. 

Jak se Vám líbil tento To-read book článek? Kdyžtak napište do komentáře jestli mám tyto články psát dál nebo jestli Vás nebaví a tak, popřípadě co mám upravit. 
Přeji příjemný zbytek večera :)
      

5 komentářů:

  1. O knize Dech jsem doteď neslyšela, ale ta obálka mě uchvátila a potom mě zaujala i anotace. Dystopií teď vychází opravdu hodně, ale ráda srovnávám, takže se po téhle knížce taky mrknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, že jsem Tě navnadila na nějakou knihu. Jinak máš pravdu, dystopií je teď celkem dost :)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Jestli zůstanu a Dech by som si tiež rada prečítala :)

    OdpovědětVymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)