sobota 19. července 2014

Recenze Chvíle před koncem

Chvíle před koncem
Lauren Oliver
Anotace: Co kdyby vám zbýval jen jeden den života? Co byste dělali? Koho byste políbili? A jak daleko byste zašli, abyste si svůj život zachránili?Samantha Kingstonová má všechno: kluka, o kterého by stála snad každá, tři úžasné nejlepší kamarádky a prostě všechno nej na střední škole Thomase Jeffersona – od nejlepšího stolu v jídelně až po nejlepší parkovací místo. Pátek 12. února by měl být jen další z řady dnů jejího perfektního života. Místo toho se ukáže, že je to den poslední…
Počet stránek: 384
Nakladatelství: CooBoo
Další knihy autorky: Delirium, Panika...
 
Samantha Kingstonová má opravdu vše, co by si mohla přát. Super kluka, o kterém snila už asi od 7. třídy, 3 nejlepší kamarádky, které ji ve všem podpoří a nejlepší stůl v jídelně. 
Jednou v roce se Sam může těšit na Kupidův den. Ten spočívá v tom, že tomu koho máte rádi dáte růži. Kdo jich má nejvíc, je nejpopulárnější na celé škole. Sam dá ale růži i Kent, její kamarád z dětství. Po hodině zjistí, že Kent pořádá mejdan a jdou na něj úplně všichni, takže nemůže nepřijít. Jde na něj s jejími třemi kamarádkami - Lindsay, Elody a Ally. Po cestě z večírku však jejich auto havaruje. Sam seděla na sedadle spolujezdce a tak to odnesla nevíc. Ráno ji však probudí její sestra, že přijde pozdě do školy, na
Kupidův den. Jakto, že je ten samý den? Jakto, že na sobě nemá Sam asi škrábnutí?


 Říká se, že těsně před smrtí proletí člověku před očima celý život, ale u mě to tak není.

Můj názor: Miluji styl psaní Lauren Oliver. Je to asi moje nejoblíbenější spisovatelka. Od knížky se nedalo odtrhnout. Měla opravdu dobrý a čtivý příběh! 
Sam patřila do party největších školních "slepiček" ale postupně se měnila k lepšímu, postupně si uvědomovala, jak hrozně se k lidem chovala a snažila se to napravit. A kvůli tomu jsem si ji postupně zamilovala (víte, jak to myslím). Lindsay to měla v životě těžké, Elody byla velký žrout (na tom jsme byly stejně) a Ally byla bohatá. Dohromady tvořily prostě dokonalou partu. Kenta jsem měla ráda hned na začátku, připadal mi jako sympaťák. A nakonec se z něj opravdu sympatický člověk stal <3. 
Kniha patří do nejzajímavějších a nejlepších knih, které jsem četla a kdybych ji měla ohodnotit, dala bych 5/5 hvězdiček. Nikdo z nás totiž neví, kdy je ta jeho chvíle před koncem. 

2 komentáře:

  1. Knížku jsem nečetla ale tvoje recenze mě zaujala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížku si určitě přečti :) Přijde mi, že na horké letní dny je to trochu zchlazení. A moc děkuji za komentář. :-)

      Vymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)