neděle 27. července 2014

Knižní týden #4

Už Knižní týden číslo 4! To je opravdu skvělé, (a zároveň hrozné :( ) že už uběhl měsíc od prvního knižního týdnu! A tím pádem i měsíc (a jeden den) od založení blogu.
Jinak by bylo super kdybyste mi napsali do komentáře jestli se Vám na blogu nebo v článcích něco nelíbí atd. :-) Teď už ale ke knižnímu týdnu!
Nejdřív takové shrnutí.
Koupené: 1
Půjčené: 1
Přečtené: 1
Rozečtené: 3
(Po kliknutí na název knihy se můžete podívat na danou knihu na databázi knih)

Koupená kniha se jmenuje Ready player one. O knize bylo hodně článků a když jsem ji uviděla v Levných knihách za úžasných 39 korun, prostě jsem neodolala a koupila si jí taky. Je to paperback. Já moc na paperbacky nejsem, protože se většinou nějak zohýbají a různě zkroutí, což se vám u hardbacku moc často nestane :-D. Knížku vydala Jota. Myslím si, že obálka je hezká, že člověka zaujme a tak si knihu koupí. Na zadní straně knihy je pár názorů na knihu, anotace a něco málo o autorovi - Ernest Cline. Moc se těším až si jí přečtu.
Druhá kniha je půjčená a to Aréna jedna - Otrokáři. Je to zároveň i jedna z mých tří rozečtených knih. Napsala ji Morgan Rice a měla by to být trilogie, ale v České republice zatím vyšel jen tento díl (druhý díl se jmenuje Aréna dva, jak nečekané :-D). Děj se odehrává v New Yorku roku 2120 a, no asi bude jednodušší, když si přečtete anotaci. Knihu vydalo nakladatelství The Vision. Je to hardback (jó!) a má asi 240 stran. Jsem zvědavá jak mě bude bavit dál.
 Třetí kniha je rozečtená - Potopa od Stephena Baxtera. Knihu jsem odložila, protože mě prostě nebavila. Asi nejsem na tento typ knih. Určitě se hodně lidem líbila, ale mě prostě nezaujala. Bylo tam na mě moc odborných termínů a taky mi přišlo, že se to celkem vleklo. Jinak samotný nápad na knihu mě opravdu zaujal. 
Čtvrtá kniha je Čas mezi námi od Tamara Ireland Stone. Jsem už za polovinou,
na straně 167, z celkových 304 stran. Zatím mě knížka baví, ale jedna věc mě na ní velice irituje. Je tam opravdu hodně chyb. Zpřeházená písmenka, chybějící písmenka, překlepy atd. Zatím jsem tam, ale asi nenašla žádnou pravopisnou chybu. Kniha je vlastně o cestování časem, jak může název napovědět. Obálka je opravdu hezká, na první pohled si jí prostě zamilujete. Ale hlavní hrdinka má mít tmavé kudrny... přijde mi že na obálce jsou vlasy jsou spíš rovné. Na tom ale nesejde. Knížka má dobrou zápletku a příběh je taky dobrý, na léto ideální (i když u nás je zrovna bouřka)

A poslední knihou je Dárce od Lois Lowry. Příběh, který Vás donutí zamyslet se nad sebou, nad světem a nad tím jak žijete. Opravdu strhující příběh. Pokud nemáte co číst určitě se po něm koukněte. Myslím si, že příběh je pro všechny věkové kategorie. Že se tam všichni najdou. Přijde mi, že moc lidí tuto knihu nečetlo a to je škoda. Na knihu jsem udělala recenzi tak se klidně koukněte :) - recenze zde.

Přeji krásný zbytek nedělního dne.

2 komentáře:

  1. na Ready player one se taky chystam, dokonce uz ji mam doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se do ní co nejdřív pusť :) Vypadá vážně dobře!

      Vymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)