pátek 18. července 2014

Knížky na hromadu

A máme tu nový projekt Knížky na hromadu!
Tento projekt bude vlastně shrnutí co jsem za poslední měsíc dostala, koupila nebo si půjčila v knihovně. Protože na konci a na začátku měsíce je toho vždy hodně, blogy mají různé lákačky a chvástačky, tak se budu snažit psát Knížky na hromadu vždy 18. (mimochodem, moje sestra má dnes narozeniny :D). Tento měsíc je to 6 knih půjčených z knihovny, 4 koupené knihy a 1 knihu jsem dostala. Celkem 11 knih! Tak už jdeme na to!
Knížka číslo 1 je Zlodějka knih. Knížku jsem dostala od babičky za vysvědčení a moc se těším až si jí přečtu. Všichni tuto knihu asi znáte, ale pro ty co ne, tak -zde odkaz na databázi knih. Na knihu jsou samé dobré recenze a na film také a tak se moc těším.

Druhá kniha je půjčená z knihovny a to Chvíle před koncem. Tento týden jsem ji dočetla a nejspíš zítra přidám recenzi, tak Vám o ní zatím nic nenapíšu a budete si muset počkat.

Třetí kniha je je celá série - Krásní mrtví. Tyto knihy jsem si koupila v Levných knihách, protože jeden díl stál 29 korun. No nekupte to, že? Téma mě opravdu zaujalo a obálky jsou taky hezké. Teď už si jen udělat čas a přečíst je.

Čtvrtá kniha je opět z knihovny a to Potrhaná křídla. Od autorky už jsem si chtěla dřív přečíst V šedých tónech, ale nějak jsem to nezvládla. Tak uvidím jestli se mi budou Potrhaná křídla líbit a podle toho si přečtu V šedých tónech. Obálka knížky, je velmi sympatická. Hodně se na ní těším a ještě o prázdninách si jí určitě přečtu.

Pátá kniha - Zapomenutá. Knihu jsem zase koupila v Levných knihách. Obálka je prostě úplně super a tak doufám, že příběh bude taky aspoň tak dobrý. Lidi tuto knihu hodnotí většinou 3 hvězdy a víc, tak snad. Kniha má tak akorát stránek (podle mě) a velikost stránek je taky tak akorát.

Šestá kniha je Čas mezi námi. O této knize jsem se už zmiňovala a napsala o ní vlastně takový článek - článek zde.

Sedmá kniha je Vidím to, co vrah. Kniha mě nejdřív ani moc nezaujala, ale jak jsem nad ní postupně přemýšlela... musela jsem si ji koupit!

Osmá kniha je Monument 14 a devátá je její druhý díl Monument 14: Nebe v plamenech. Obě jsem si půjčila v knihovně. Knížky mě velice zaujaly jak svou obálkou, námětem tak i stylem psaní. Už se moc těším až si je přečtu.

Desátou knihou se stává Závist. zpočátku mě kniha zaujala svou obálkou. Je velmi depresivní, ale zároveň ve Vás vzbudí i zvědavost a nakonec neodoláte a musíte si jí koupit. Brzy se do ní pustím a doufám, že mě nezklame!

A poslední, jedenáctou knihou je Poslední píseň. Film mě opravdu dojal a  tak, když jsem uviděla knížku ležet v knihovně, musela jsem jí vzít. Od Nicholase Sparkse jsem ještě nic nečetla a tak jsem zvědavá jestli se mi bude knížka líbit. Jaká knížka se Vám od něj líbila nejvíce?

Tak toto byly všechny knížky (snad) co jsem si za poslední měsíc přinesla domů. Doufám, že se Vám článek líbil, klidně mi napište do komentáře :-)


6 komentářů:

  1. Ráda bych si přečetla Potrhaná křídla :) a za mě doporučuju Zapomenutou, fajn čtení na léto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dej vědět až si je přečteš ;) A díky za doporučení, co nejdříve se do ní pustím! :)

      Vymazat
  2. Samé dobré knižky! :) Čas medzi nami je pekná oddychovka a Závisť super letné čítanie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Čas mezi námi začnu ještě tento týden číst :) Na Závist se opravdu moc těším :)

      Vymazat
  3. Nápad na projekt je to vskutku pěkný, jen myslím, že by to šlo lépe zpracovat :) Třeba obálky umístit přímo do textu k odstavci, kde o knize povídáš a né pod text. Také bych třeba odentrovala odstavce. Takhle to na mě působí až moc jako jeden velký dlouhý text zplácnutý dohromady a moc se mi do něj nechtělo. Věřím, že bys to prostě mohla po téhle stránce zpracovat lépe, více si s tím pohrát :)

    Jinak, Chvíli před koncem jsem četla a vcelku se mi líbila, ač jsem z ní asi nebyla nadšená tak moc, jako jiní, stejně tak první dva nebo tři díly Krásných mrtvých, to je bezva série :) Zlodějku knih mám rozečtenou a je vážně skvělá ^^ Ze Zapomenuté jsem už taky něco málo rozečetla a minimálně dle stylu psaní je vážně báječná. Moje mamka ji už četla a měla ji přečtenou za pár dní a že zrovna ona moc nečte (respektive nečetla, po téhle knihy zase začla :D).

    Čas mezi námi a Poslední píseň si chci také v budoucnu opatřit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, pokusím se to ještě nějak napravit :) Už se moc těším až si knížky přečtu. Nevím proč, ale ze Zapomenuté mám docela strach, že mě nebude bavit. Když ale vidím jak se všem líbí tak snad se bude líbit i mně :)

      Vymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)