neděle 26. července 2015

Knižní shrnutí za první měsíc prázdnin

Ahoj!
Vítám vás u dalšího knižního týdne, co vlastně vůbec nebude týden. Jelikož jsou prázdniny a já pořád někde lítám, tak nemám tolik času na psaní článků. A hlavně když si nějaký ten čas najdu, tak většinou relaxuji. A většinou jsem o víkendu nebyla doma a vydávat knižní týdny jindy než o víkendech mi přišlo dost divné. Ale v srpnu už budu mít víc času, tak doufám, že 1) toho víc napíšu a 2) toho víc přečtu. Ale teď už k tomu shrnutí :)

EragonVětšina z vás asi ví, že jsem první dny prázdnin strávila na Krétě (nebojte, článek s fotkami z Kréty už je v polovině! :D). Většinu pobytu jsme relaxovali na pláži, potom jsme chodili na výlety nebo jsme jen tak bloumali po Málii (městě, kde jsme byli ubytovaní). A protože mně přišlo, že jen ležet na pláži a opalovat se je zbytečná ztráta času, tak jsem si alespoň četla. Přeci tam nebudu jen bezcílně 4 hodiny ležet! A tak se stalo, že jsem přečetla 3 knížky. Všechny přes 400 stránek, takže jsem na sebe celkem pyšná. První byl Eragon, který mě zase tak nenadchl (byl hodně dobrý, ale čekala jsem něco víc :/). Nejlepší na něm asi byla ta tématika draků, protože prostě draci :333 Potom jsem přečetla Svůdné zlo od Wendy Higgins. Tahle knížka mě hodně mile překvapila! Čekala jsem něco úplně jiného. A nakonec jsem přečetla Nádherné bytosti, které se mi chvíli líbily, potom zase ne. Hlavně mi dlouho trvalo, než jsem si zvykla na velkou nespisovnost. 

Nádherné bytostiSvůdné zloAle nejhorší je, že jsem je dočetla moc brzy a neměla jsem co číst v letadle! Normálně jsem se musela pustit do Popcornu (ehm, myslím ten časopis)! Co já jsem se dozvěděla sr**ek. Omlouvám se za ten výraz, ale jinak to prostě nejde. Opravdu nechápu jak tohle může někdo normálně číst. Jakože bez toho aby si z toho dělal srandu. Vždyť oni z každé prkotiny dělají nějaký "super mega skandál". Jejda Selena má nové štěně! Asi se jí stýská po Justinově objetí, když si musí pořizovat štěně, aby nebyla tak sama! ...Jo asi nějak takhle mi to připadalo. Nedivím se jak se některé dívky chovají, když čtou tohle :D Po dočtení celého časopisu (no co jiného jsem měla dělat!) jsem si 2x pročetla kartu v letadlo, kde je napsané umístění nafukovací vesty a jak se má člověk chovat atd. Když jsme jeli domu musela jsem si dát kafe, které mi nechutná abych se vzpamatovala, protože už mi to všechno trochu lezlo na mozek. 

Ale dost už o dovolené, takhle se nikam nedostaneme a hlavně co pak budu psát v článku o dovolené?! Potom, co jsem se vrátila z dovolené jsem měla trošku depku (nic strašného, jenom  mé pubertální problémy) a tak jsem si zašla do knihovny a knihkupectví. Jenom se nadechnout vzduchu načichlého knihami. Nakonec jsem z knihovny i z knihkupectví odešla se dvěma knihami. Teď si asi všichni říkáte: "Co? Vždyť na fotce jich je 5" Ano přesně tak! Ještě ten den večer jsem zjistila, že mi babička před několika dny poslala dáreček za vysvědčení (samozřejmě bych si pro něj přišla osobně, ale bohužel jsme se vždy minuly) a můj zapomnětlivý tatínek mi začal nadávat, že jsem ani nepoděkovala. Ono se mu to říká, když mi ani nesdělil, že mi babička něco poslala, protože ji nechal v autě. Bravo. (Další sra**oidní časopis :DDD) Tak jak jsem jí asi měla poděkovat, když jsem neměla ani tušení, že se tahle fotogenická kráska schovává asi 30 metrů ode mě ._.
Alenka v kraji divů / Alice´s Adventures in WonderlandDo Vražedné léčby jsem se hned den koupení pustila a no... dočetla jsem ji až ve čtvrtek. Ano, tenhle čtvrtek (22. 7.), ale bavila mě. Hlavně ke konci, poslední 100 stránek jsem přečetla strašně rychle a nemohla jsem kvůli tomu spát. Ale Dames Jashner by se měl přede mnou radši schovat, protože by se taky mohlo stát, že se objevím před jeho dveřmi a hodím po něm nějakým obřím kamenem. On už bude vědět proč. 3:) Další den jsem rozečetla dvojjazyčnou Alenku v kraji divů a zatím se mi to líbí a ani to není tak těžké. Sice jsem se párkrát musela podívat do toho českého překladu, ale ne tak často jak jsem čekala. Na konci prázdnin ze mě bude anglický mistr! Mimochodem možná, že budu mít knížku z Ameriky (nejspíš Hunger games nebo Divergenci), no není to skvělé? :3 Strašně se těším!!

Dračí cejchDneska jsem zjistila, že vyšel nový díl Sedmého smyslu, v tu chvíli jsem se málem sebrala a jela okamžitě do knihkupectví! Já tu knížku prostě musím mít! Ale vypadá to, že si budu ještě chvíli muset počkat :( Ale to nevadí, já se nevzdám! :D Jestli někdo ještě nečetl nebo dokonce nezná (o čemž docela pochybuji, jelikož se o ní dost často zmiňuji :D) sérii Sedmý smysl, tak doporučuji. Je jedno jestli je vám 10, 15 nebo třeba 30 let, pokud vás bavil Harry Potter, tohle vás bude bavit taky! Možná. Ale teď vážně. Celá tahle série se mi moc líbila a fakt, že je od české autorky jí ještě dodává na zajímavosti. Je nabitá akcí a myslím si, že je v ní spoustu zvratů, nudit se rozhodně nebudete ;) A taky má krásné obálky!

A to už by bylo pro dnešek vše. Příští týden se můžete těšit na poslední článek, který se bude týkat soutěže, potom doufám, že dám dohromady článek o Krétě. Samozřejmě čekejte nějakou recenzi, možná dvě :D Jakou byste chtěli nejvíc? :) A pokud se nikdo neozve, udělám si to podle sebe.
Ještě jich tu mám spoustu, ale tyhle musí jít mezi prvními: Kostičas, Seznam tajných přání, Monument 14 a Anna, jaký bude rok 2082? Tak vybírejte :'D
Když se na to tak zpětně dívám, pěkně jsem se rozepsala O:)
Mějte se krásně, užívejte si sluníčka a vy, co nemáte rádi sluníčko si užívejte dny, kdy je ošklivo.
Vaše Literátorka :)

2 komentáře:

  1. Já bych se měla stydět, nepřečetla jsem skoro nic :D Nevím, ale to horko mě tak ničilo, že jsem ani na čtení chut neměla... Zato jsem však viděla snad všechny seriály a filmy.. :D
    Co si tak pamatuji, tak jsem přečetla Rozbití andělé od Grahama Mastertona, dočítám Vzkaz v láhvi od Adlera Olsena. Bude jich více, ale momentálně si na žádnou nemohu vzpomenout. :)

    Svůdné zlo je na mém wishlistu už nějakou dobu, stejně jako Eragon, ale stále se na ně nemohu vrhnout. To samé Vypravěčka, na kterou jsem do ted slyšela jenom chválu... :)

    OdpovědětVymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)