pátek 6. února 2015

To-read book: Pět

Ahoj!
Dnes tu pro vás mám takové seznámení s novinkou. Knížka vyšla v 1. 1. 2015! Krásné to datum, nemyslíte?
Pokud hodně sledujete knižní trh a víte, kdy přesně vycházejí novinky, tak už jste možná uhodli o jakou knihu jde. A pro ty z nás (normálních :D) co nevědí, co, kdy přesně vyšlo - jde o knihu Pět od Ursuly Poznanski.
Pět((Právě jsem si uvědomila, že název knihy máte v názvu příspěvku :| ... no nevadí!))
Anotace: Na pastvině leží mrtvá žena. Zavražděná. Na chodidlech má vytetované souřadnice. Na označeném místě čeká příšerný nález: ruka zatavená do plastové fólie a hádanka, jejíž řešení vede ke schránce s další uříznutou částí těla.
V mimořádně ohavné formě geocachingu, moderní hře hledání pokladů s pomocí navigace, posílá vrah dvojici kriminalistů k dalším částem mrtvol. 
Vyšetřovatelům ubíhá čas, tuší, že teprve na poslední zastávce dostanou do rukou zásadní dílek puzzle…

Obálka: Musím uznat, že obálka se Knižnímu klubu opravdu povedla. Ten znak geocachingu se mi tam moc líbí a souřadnice pod ním stejně tak. No prostě nemám co vytknout, protože ta obálka je opravdu skvělá a určitě každého zaujme! :)

Je vidět, že kniha vyšla teprve v lednu, protože na Databázi knih ji ohodnotilo zatím jen 9 lidí. Knížka má tedy docela vysoké hodnocení a to 91 %. Na Goodreads má knížka hodnocení 3.93 hvězdičky, což je také dost dobré, takže to určitě nebude špatná knížka ;).

Knížka má 320 stránek a je to první díl ze série Beatrice Kaspary. Autorka pochází z Německa a tak se další díly jmenují - Blinde Vögel (dalo by se přeložit jako Slepí ptáci) a Stimmen (to by mohlo být třeba Odhlasování nebo Hlasování ..kdo ví ;))

Její další knihy jsou Saeculum nebo Erebos - hra, která zabíjí. Obě knihy jsou velmi známé a dobře hodnocené. Kniha Erebos byla dokonce nominována na Německou literární cenu v kategorii literatura pro mládež.
Už jste tuto knihu četli? :) Jak se vám líbila? 

2 komentáře:

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)