pondělí 23. února 2015

Poznej knihu podle anotace - Náhodný výběr

Ahoj!
Dneska jsem se rozhodla udělat Poznej knihu podle anotace trochu jinak než dělám vždy. Tentokrát budu totiž vybírat náhodně. Na random.org si vylosuji číslo a pod tímto číslem se bude skrývat nějaká kniha na mém TBR seznamu. No a vy budete muset uhodnout o jakou šlo :)

Pár pravidel :)
- Nehledej na googlu (ani ničem takovém)
- Hledej ve své paměti ;)
- Do komentáře napiš odpověď (ale nenech se jimi ovlivnit, ne všechny musejí být dobře)
- Měj dobré svědomí
- Buď šťastný, že jsi na to přišel! 0:)
Ještě bych vám chtěla napsat, že u tohoto příspěvku vždy moderuji komentáře a přidávám je až po nějaké době, aby to bylo trochu napínavější, tak se neděste toho, že se váš komentář nezobrazil hned ;)

Anotace: Rebecca Bloomwoodová, mile praštěná hrdinka této knihy, je přímo živoucím důkazem ***********. Radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uších v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje.
Pracuje jako redaktorka v nepříliš známých novinách zaměřených - ta ironie! - na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. A protože se jí nadevše líbí pěkné věci a prahne po oblečení světových značek, není divu, že její úvěry a dluhy rostou do nebe a poštovní schránka přetéká stále výhrůžnějšími upomínkami.
Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se rozšiřuje.
Nakonec pomůže nečekaná náhoda. Stačí jeden článek v celostátních novinách, jedno šokující pozvání do televize a jeden nepřítel, z něhož se náhle vyklube nejlepší přítel. Vlastně "přítel" možná není to nejlepší slovo… Když totiž dotyčný gentleman konečně pozve Rebeku na večeři, oba zjistí, že čistě náhodou…
Kdo ví? :) A kdo ji četl? A kdo viděl film? :D

4 komentáře:

  1. Báječný svět shopaholiků, četla jsem všechny knihy a viděla film, miluji oboje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jsou to shopaholici :) Hodně lidí ale říká, že se jim film nelíbil :D

      Vymazat
  2. Báječný svět shopaholiků - možná? :D
    Knihu jsem sice nečetla ani neviděla film, ale přesto je mi celkem dobře známá (kamarádka je taky živoucím důkazem :D).

    OdpovědětVymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)