neděle 25. ledna 2015

Knižní týden - Velké shrnutí

Ahoj!
Vítám vás u nového článku. Tento článek bude shrnutí za více než jeden týden, protože za poslední týden se toho moc neudálo a tak by byl článek krátký ;)
Shrnutí:
Přečetla jsem knih: 3
Půjčila jsem si knih: 1
Koupila jsem si knih: 1
Rozečetla jsem knih: 2

Přečtené
Ten, kdo stojí v koutěZa tu dobu, co nebyl knižní týden jsem přečetla 3 knihy a to - Ten, kdo stojí v koutě, Esej o tragédii a 15 minus. Všechny 3 knihy se mi líbily natolik, že si nezaslouží nic jiného než 5 hvězdiček. Všichni si teď určitě říkáte, že se mi líbí snad všechny knížky, protože většina mých recenzí jev kladném rozpoložení, ale já si opravdu vybírám jen dobré knížky! :-D

Knížky Ten, kdo stojí v koutě jsem se prve docela bála, protože mě anotací zase tolik neuchvátila a obálka se mi též nelíbí. Ale jakmile jsem přečetla prvních pár stránek, kniha si mě vzala. Moc mě to bavilo,  u knížky jsem byla smutná, smála se a zase byla smutná. Na knížce se mi ale asi nejvíce líbil konec. Ten byl prostě jedním slovem krásný.

O Eseji o tragédii jsem toho již hodně slyšela. Kvůli škole jsem prvních asi 20 stránek četla 3 dny, ale jakmile jsem se trochu začetla, už jsem se neodtrhla. A těch asi 260 stran jsem přečetla během jediného dne. Příběh byl krásný, smutný a tak nějak realistický. Byla to sice taková oddechová knížka, ale krásná.
Esej o tragédii
15 minus15 minus od českého spisovatele Tomáše Zářeckého vůbec nepůsobila jako od českého spisovatele a už vůbec ne od mladého spisovatele. Byl to oproti předchozím knihám skok do neznáma, protože jsem vůbec netušila co od knížky čekat a jestli se mi bude líbit taková brutalita. Nechce se mi úplně psát, že se mi líbila brutalita, protože to by působila tak nějak nepatřičně. Knížka mě prostě a jednoduše bavila . Byla plná napětí a zvratů. Více se o knížkách dozvíte v recenzích, které už mám přichystané. :-)
Půjčené
Můžu vám s velkou radostí oznámit, že z knihovny mám právě vypůjčenou pouze jednu knihu. Zároveň je to pro mě nezvyk, ale zároveň se mohu pustit do knih z mé vlastní knihovny, jako třeba Spáleniště: Zkouška, Selekce, Papírová města, Sedmý smysl, Zlodějku knih... Je jich mnoho a některé už mě straší velmi dlouho :-D Ale teď už ke knížce kterou jsem si půjčila. Pokud můj blog už chvíli sledujete, možná jste si všimli. že jsem si nedávno půjčila Harryho Pottera a tajemnou komnatu v angličtině. Nakonec jsem knihu vrátila nepřečtenou, protože jsem si řekla, že když už chci číst v angličtině, tak aspoň všechny díly. No a tak jsem si půjčila Harryho Pottera and the Philosopher's Stone. A jelikož mám knížku doma i v češtině, tak mohu někdy třeba nakouknout :-)
Koupené
Jedinou knížkou, kterou jsem si koupila je Sedmý smysl 7 od Ilky Pacovské. A kdo mě zase už nějakou dobu sleduje, tak ví, že jsem si nedávno koupila 6. díl této série (mám pocit, že má mít 9 dílů) a ještě jsem ho nečetla. Takže na tyto knihy se také brzy vrhnu. Jinak série Sedmý smysl má krásné obálky. Možná, že trochu dětské, ale krásné. Už jsou to asi 3 roky, co jsem četla první díl a tak se opravdu trochu bojím, že na mě knížky budou moc dětské, ale co jsem slyšela, tak Sedmý smysl četlo i pár dospělých a líbilo se jim to. Přijde mi vtipné, že doma mám díly: 3, 5, 6, 7 a ty první díly vůbec nemám, protože jsem si je půjčovala z knihovny. Už dlouho přemýšlím, jestli si díly nedokoupím. Někdy mi totiž přijde, že pro mne je Sedmý smysl něco jako pro ostatní Harry Potter. 
Rozečtené
Předevčírem jsem rozečetla knihu V šedých tónech, na kterou jsem včera neměla moc času, protože jsem se věnovala blogu a rozepsala jsem asi milion příspěvků, takže se těšte :-D Hodně se mi líbí styl psaní Ruty Sepetysové, což už jsem ale věděla z její knihy Potrhaná křídla, kterou jsem již četla. A tak od této knihy docela dost očekávám. 
A druhou knihou kterou jsem rozečetla je kniha Mechanický anjel (kdo by chtěl česky, tak Mechanický anděl :-D). Knížka je od Cassandry Clare, od které jsem četla Nástroje smrti (Město z kostí). Zatím se mi knížka líbí asi více než Město z kostí, ale to může být silně ovlivněno tím, že jsem první viděla film a tak se mi knížka nemusela tak líbit. Zatím jsem toho moc nepřečetla, jsem asi na straně 100, ale i tak se mi kniha líbí. 

Co právě čtete vy? :)
Dalšímu článku zdar :D
Teri

2 komentáře:

  1. Ahoj:). No tak já pořád čtu S láskou Rosie. Ten, kdo stojí v koutě bych si chtěla také přečíst. A Selekci můžu vřele doporučit (sama jsem o ní udělala článek na svém blogu). Těším se na Zlodějku knih, Miniaturistu a Klejinčino tajemství ..♥ A Harryho chci v angličtině také:) Ale koupit:). Tak jsem zvědavá na tvoji recenzi:)
    www.adrisbooks.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Selekci jsem dočetla, ale zase tak dobrá mi nepřišla :D

      Vymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)