sobota 1. listopadu 2014

To-read book #11: Dlouhý pochod

Ahoj!
Tento týden už druhý článek do To-read listu! Snažím se ty články psát pravidelně! Opravdu se snažím! Ale nějak se mi to nedaří, zatracená škola :D Aspoň vám to dnes vynahradím tímto článkem :)
Dneska bych vám chtěla představit knížku, kterou asi hodně z vás zná. Je od autora, kterého znáte nejspíš všichni. Stephen King, autor, kterého zná asi každý a jeho kniha Dlouhý pochod (The Long Walk). Já jsem ještě žádnou Kingovku nečetla, tak jsem na ní docela dost zvědavá. Četl jste už někdo? :)
Dlouhý pochod
Teď o čem knížka je:
 Dlouhý pochod - tak se jmenuje nová soutěž pro čím dál otrlejší a náročnější diváky i soutěžící. Sto mladých chlapců se dobrovolně rozhodlo postavit se na start a vydat se společně na Dlouhý pochod. Soutěž má prostá pravidla: nikdo se nesmí odchýlit z vytyčené trasy a nikdo se nesmí zastavit ani zpomalit chůzi pod určitou rychlost, jinak dostane napomenutí: tři napomenutí znamenají definitivní konec v soutěži. Nezáleží na tom, kdo jde nejrychleji nebo dojde nejdál, Dlouhý pochod přežije jen jeden z nich.
Dlouhý pochod
Knížku jsem našla v článku Neoluxoru - 13 knih, které si přečtěte pokud se vám líbily Hunger games (nějak tak se to jmenovalo) ... dobře ještě vám sem hodím odkaz (poté co ho najdu, ale vy nezjistíte jak dlouho jsem ho hledala :D): 
zde. Když si tak pročítám tento článek, zjišťuji, že už jsem 6 knížek z tohoto seznamu přečetla (jo!). Ale to jsem odbočila od tématu, takže se plynule vrátíme :D.

Obálka:
 Mně se více líbí obálka novějšího vydání (která je nahoře). Ani moc nevím proč, možná je to tou osobou nebo, že k sobě barvy více ladí a přelévají se od šedé k bílé a celá obálka je v takovém šedo-bílo-černém nádechu a tuto kombinaci vylaďuje červený nápis, zatímco druhý (resp. první akorát já jsem je prohodila) je taková docela barevná. Bílý nápis Stephen King, červený nápis Dlouhý pochod, zatím modrá obloha, podtím poušť a boty. Je až taková přebarvená.

Někdo tvrdí, že je tato kniha taková spíše slabší Kingovka, ale zase spousta čtenářů tvrdí, že je to jejich velmi oblíbená knížka, ne-li nejoblíbenější. Databáze knih ji hodnotí (spíše čtenáři na databázi knih, protože databáze nic nehodnotí :D) 88 %. To je docela slušné a já se strašně těším, až si ji přečtu! 
Tento článek byl napsán takovým pohodovým stylem, tak doufám, že jste si o mně neřekli, že jsem se asi úplně zbláznila. Berte to prosím s nadhledem, myslím si, že v sobotu večer už nikdo nechcete číst nějaké odborné texty a já nevím co (možná někteří ano). Tak doufám, že vás tento článek bavil :) Mějte se krásně ;)
Terka :)

4 komentáře:

  1. Dlouhý pochod patří k mým vůbec nejoblíbenějším Kingovkám - určitě stojí za přečtení a pozornost :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem zatím četla jen Lunapark od Kinga, ale chystám se i na ostatní jeho knihy :) Pěkný článek ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak se ti líbil? :) Asi se ti docela líbil, když se chystáš na další že? :) Děkuji ;)

      Vymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)