neděle 9. listopadu 2014

Knižní týden - SUPER DÁREK

Ahoj!
Tento týden už jsem se neudržela a půjčila jsem si 2 knížky z knihovny. Naštěstí jsou obě docela krátké (jedna je hodně krátká a jedna je tak akorát). Ale stejně jsem na sebe naštvaná, kdy to mám asi všechno stíhat číst!? Do toho se ještě učit na němčinu, angličtinu, zeměpis, biologii, fyziku, chemii a já nevím co ještě! Momentálně jsem na tom s knížkami z knihovny, tak nějak dobro-špatně. Doma jich mám 10, z toho však jednu přečtenou a u druhé jsem v polovině. Asi 7 knížek už mám minimálně jednou prodloužené a z toho 2 už mám prodloužené dvakrát -to znamená, že už to víckrát nejde. Takže bych je měla přečíst, ale teď jsem dostala strašně suprovou (jinak se to ani popsat nedá!) knížku a potřebuji si ji co nejdříve přečíst, ale to prostě nemůžu, protože musím číst knihy z knihovny. Už se do toho sama zamotávám. Přemýšlím, že zase budu číst více knih najednou. Ale nechci číst najednou více jak 2 knihy, protože bych se do toho potom zamotala ještě víc. Ale teď jsem absolutně odbočila od téma knižní týden. Takže se k němu zase vrátíme ano? :D

Shrnutí:
Koupené: 0 ... to jste nečekali co? :P
Půjčené: 2 
Dárky: 1
Přečtené: 1
Rozečtené: 1

Takže začnu dárkem. Tuto knihu jsem dostala, jako takový opožděný dárek od tety.
Tak strašně jsem se na ni těšila. Chtěla jsem si ji koupit sama, ale nakonec jsem si řekla, že si ji budu k něčemu přát. Jakmile jsem se o ní dozvěděla (což bylo asi začátkem letních prázdnin?), napsala jsem si ji na To-read list a vedle ní jsem si napsala kdy vyjde. Mnoho z vás už ji četlo nebo ji máte doma. Ano, je to Selekce.
Strašně moc se těším až si ji přečtu, doufám že se mi bude líbit. Nebo že z ní budu dokonce nadšená. Jenže já nevím kdy ji přečíst! Plánuji to na přespříští nebo příští týden (tím myslím ten týden od 17. 11.). Ale upřímně doufám, že se k ní dostanu dříve. Třeba ještě ke konci tohoto týdne (od zítřka :D).

Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.czTeď co jsem si půjčila. Jsou to tedy 2 knížky. Jedna je z edice (pokud je to tedy edice) Můj příběh a konkrétně je to Titanic. Já jsem dříve Titanic nějak moc neřešila, ale (nejspíš) díky Rodaw z Knihánkova jsem si ho zamilovala a mám ho strašně ráda. Tady vidíte, jak dokáží některé blogerky ovlivnit.
Je to tedy deník dívky z roku 1912, který napsala Ellen Emerson White. 
Knížka je to velmi kratičká a přesto má velmi vysoké hodnocení - 90 %. Nejmenší hodnocení jsou 3 hvězdičky a takto ohodnotili jen 2 človíčci, takže to asi bude krásná knížka :) Taky se moc těším až si knížku přečtu, proč bych si ji také jinak půjčovala, že?

Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.czDruhá knížka se jmenuje Včera tě budu milovat a je od spisovatelky Cristin Terrill. Knížka mě nesmírně zaujala tématem. 
Marina má peníze, přátele i skvělou budoucnost. Navíc se už od dětství důvěrně zná s pohledným chlapcem od vedle, který je matematický génius a pochází z jedné z nejslavnějších rodin v zemi. Em je uvězněna v malé cele uprostřed vojenského komplexu. Zbývá jí jen hlas chlapce z vedlejší cely a seznam úkolů, který najde v odtokovém kanálku. Přesto mají Marina a Em společnou jednu důležitou věc: jsou jedna a tatáž dívka...
No nezaujalo by vás to? A tak jsem po knížce skočila a už jí nepustila až do chvíle kdy jsem si ji musela dát do tašky. Když jsem poprvé viděla obálku poprvé, vůbec jsem si nevšimla toho obličeje vpravo. Všimli jste si ho hned napoprvé?

Přečtená knížka je Anna krví oděná, Tato kniha mě opravdu uchvátila. Jakmile jsem se prokousala prvními 25 stránkami, věděla jsem, že to bude úžasná knížka. A taky byla. Více se ale dozvíte v recenzi :P. To mi připomíná, že jsem s recenzemi docela pozadu. 


A poslední knížka je rozečtená. Rozečetla jsem ji v pátek. Jmenuje se Dívka z nočních můr a je to druhý díl Anny krví oděné. Zatím mě to moc baví a jsem na straně 100, protože jsem včera nebyla doma nemohla jsem číst -_-! Ale dneska jsem se snažila :D Líbila se vám tato knížka? 


A nebo jste četli nějakou jinou knížku z uvedených? Klidně mi to napište dolů do komentáře ;) :) Mějte se krásně

Terka :)



9 komentářů:

  1. Super knihy! :)
    http://booksmakesenseofmylife.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Selekce je super. Vážně hrozně se těším na další díl, který má prý vycházet až v dubnu nebo v květnu! Ach jo! Ale Annu krví oděnou a Dívku z nočních mur si chci už strašně dlouho přečíst a nevím jestli se mi to bude líbit. Pořád váhám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že se líbit budou :) Nemůžu to zase tak moc posoudit, ale mně se líbila moc ;)

      Vymazat
  3. Můj příběh - Titanic jsem četla a byl super :) Z té edice je více historických knížek. Myslím, že jsem četla ještě Pompeje (ty se mi po Titanicu líbily asi nejvíc) a pak ještě pár dalších ;) Navíc ty knihy nejsou moc dlouhé tak se přečtou rychle ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, z této edice je více knih :) Tak to jsem ráda, doufám, že se mi taky bude líbit ;)

      Vymazat
  4. Edici "Můj příběh" znám díky vyprávění kamarádky, vypadá to na fajné čtení. :) A Selekci teď čtou snad všichni blogeři. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Téééda, Ty jsi zlatá!!! Děkuju moc za krásná slova :)

    OdpovědětVymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)