neděle 3. srpna 2014

Knižní týden #5

Knižní týden 5 je tu a s ním i konec tohoto týdne. Jen chci upozornit, že tu od 5. 8., 18 dní nejsem, tak nebudu přidávat příspěvky. 
Takové malé shrnutí: 
Koupené: 4 (1) 
Půjčené: 4
Přečtené: 1
Rozečtené: 1
Takže nejdřív koupené knihy. Koupila jsem si celkem 4 knihy, ale vlastně je to jedna série - Andělé. Pád, Muka, Vytržení a Vykoupení. O andělech jsem zatím četla jen Zavržený, a tak jsem zvědavá. Snad se mi budou knížky líbit ;) Na unboxing se můžete podívat zde, i když teď už jsem vám prozradila co se ukrývá v balíčku :-D




Půjčené knihy. Byla jsem v knihovně, protože u měli konečně otevřeno. Aby mi nikdo nesebral knihy, co byly volné (a moc často volné nebývají), jsem tam šla radši už dopoledne. Přišla jsem asi hodinu po otevření, a hle, co nevidím! ...Samí důchodci! :-D Ale měla jsem štěstí, všechny knihy co jsem chtěla ještě měli (důchodci asi nečtou to samé, co já). Takže, jak už jste si asi přečetli, půjčila jsem si 4 knihy. 
První kniha je ......... Mortal instruments: Město z kostí od Cassandry Clare. Tuto knihu asi všichni znáte. Já jsem dlouho váhala, jestlli si ji přečíst.. nakonec si ji tedy přečtu. Jsem zvědavá, jestli mne nadchne tak jak všechny ostatní. :)

Druhá kniha je Panika od Lauren Oliver. Miluji její knihy! Prostě je miluji. Její styl psaní je super a příběhy jsou taky velmi dobré. Hodně lidí říká, že je Panika velmi zklamala a tak jsem ještě zvědavější. Obálka vypadá fakt dobře a zajímavě. Námět taky, tak uvidím. Jinak na tuto knihu, bude určitě recenze! Jestli si chcete přečíst recenze na ostatní knihy od Lauren tak tady: Chvíle před koncem a Delirium


Třetí půjčená je Jestli zůstanu. Za tuhle jsem opravdu ráda! Moc se na ní těším a trailer k filmu podle knihy vypadá taky dobře. Obálka je taková zvláštní, ale to nevadí. Nesuď knihu podle obalu :) Od autorky Gayle Forman jste už možná četla Jen jeden den (já ještě ne :-D). Pokud jste ji četli, tak bych byla moc ráda kdybyste mi napsali jak se vám líbila :) 

Dvojčata. Tak zní název čtvrté (a také poslední) knihy z Krajské knihovny. Původně jsem ani neměla v plánu si ji půjčovat, ale jak jsem ji tam tak viděla v těch novinkám, prostě jsem neodolala! Obálka ve vás probouzí divné pocity. A nebo jen ve mně? 
Anotace vypadá velmi dobře a zajímavě. Když jsem koukala na hodnocení, tak se někomu knížka líbila hodně, někomu zase vůbec a někomu tak napůl. Uvidíme, jak se bude líbit mně. Já osobně doufám, že se mi líbit bude. Chtěla bych se na ní vrhnout co nejdříve :) 


Teď už přejděme k přečtené knize. Ale protože jsem udělala recenzi, tak vám řeknu akorát název :P Knížka se jmenuje Aréna jedna. Recenze zde

A rozečtená kniha je Zlodějka knih. Čte se velmi dobře. Moc se mi líbí styl psaní a také to, že je celý příběh vyprávěný smrtí. Je to prostě originální. Zatím jsem se moc daleko nedostala (což mě mrzí) a protože jedu na ten tábor, tak už se ani moc daleko nedostanu. Těším se až se kouknu na film, strašně mě zajímá jak to zfilmovali. Dokonce jsem neviděla ani trailer, takže opravdu vůbec nevím jestli vypadá film dobře nebo ne. Jediné co vím, je jak vypadá Liesel (hl. hrdinka). 
Viděl jste už někdo film nebo jste četl knihu? :) Jaký je váš názor? 
Máme to, ale krásný čas, že? za 3 minuty půlnoc a já si jdu ještě číst. 
Přeji dobrou noc :)

8 komentářů:

  1. Dvojčatá mám doma, ale som v polovičke a moc ma to nebaví. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zlodějku jsem nejdřív viděla, a pak i četla a obojí bylo skvělé (ale kniha ještě lepší!) :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Jee jak vsechny knizky co sis koupila, tak i ty pujcene bych si rada take precetla :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nejvíc mě zaujala Panika, na kterou už jsem četla i nějaké recenze, tak se na ni moc těším :-)

    OdpovědětVymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)