neděle 31. srpna 2014

Knižní maraton aneb čteme jako o život


Rozhodla jsem se zapojit do knižního maratonu, který pořádá Kristie z knižního blogu Yours Fantasy! Je to můj první knižní maraton, tak snad to nějak zvládnu. Ještě vás odkážu na úvodní článek ke Knižnímu maratonu, kdybyste se třeba chtěli také zúčastnit :)
A tady už jsou čtecí výzvy! :)
Čtecí výzvy jsou následující:
1. Přečtěte celkem 7 knih nebo aspoň 200 stran za den - je na vás, co si z této dvojice vyberete. 
- Vybrala jsem si 150 stran za den, protože doma mám samé tlusté knihy a tak bych 7 knih nezvládla :-D Radši jsem to změnila na 150! :D
2. Každý z nás má jistě knihu, kterou si už chce dlouho přečíst, ale z nějakého důvodu ji neustále odkládá. Možná teď je ten pravý čas se do ní pustit! 
- Město z kostí.. ani nevím proč to stále odkládám, asi se prostě bojím, že mě kniha zklame. 
3. Přečtete si knihu, která má na obálce modrou barvu nebo má obálku ilustrovanou. Obálka nemusí být celá modrá, stačí, když na ní modrá bude aspoň trochu. Jak vypadá ilustrovaná obálka doufám víte - hlavně žádná fotka.
 - Tady jsem si vybrala knihu Já Bahia, zázračně zachráněná. Koupila jsem si ji v Levných knihách za 19,- ... no nekupte to! 
4. Filmové/seriálové adaptace knih jsou teď in! Přečtete si knihu, podle které byl film/seriál již natočen či je v přípravě.
 - Vampýrská akademie. Film jsem už bohužel viděla, protože jsem nejdříve knihy číst nechtěla, ale film se mi líbil a tak si je stejně přečtu :)
5. Máte rozečtenou sérii a pořád se ne a ne pohnout dál? Možná je načase v tom konečně pokračovat!
- Tady jsem sáhla po knize Finále. Je to závěrečný (čtvrtý) díl série Zavržený. Je to docela tlustá kniha, tak uvidíme jestli ji stihnu přečíst, když v pondělí začíná škola.
6. Náhodný výběr knihy - máte svůj TBR jar? Ano? Tak si z něj vylosujte nějakou knihu! Chcete to trochu originálnější? V tom případě sáhněte po svém mobilu a pusťte si písničku, která je právě na řadě či zvolte náhodný výběr. K vybrané písničce najděte vhodnou knihu a dejte se do ní! 
- Tady jsem vylosovala knihu Dech od Sarah Crossan. 
Knížky na hromádce :-)
V úvodním článku na blogu Kristie jsou ještě článkové výzvy, nějaké samozřejmě udělám, uvidím jak na tom budu s časem :) Maraton zažíná o půlnoci a hned zítra večer, aktualizuji tento článek a připíšu kolik stran už jsem přečetla!

Pondělí:
Takže, právě jsem se prokousala ke 100. stránce ... ještě to musím dát! Prostě musím! Držte mi palce a já už jdu zase číst :-) . Čtěte jako o život a mějte se krásně.
Úterý:
Tak dneska jsem na tom opravdu bídně. Škola začíná a já jsem strašně unavená z toho vstávání, protože do noci čtu. Mám takový pocit, že za chvíli odpadnu a probudím se až ráno. Dneska to bylo jen 70 stránek a tak jsem na straně 170. Užívejte si knížek :-) 
Středa: 
Asi už to nemá cenu :( Na to že je první týden ve škole už je to docela frmol. Nemám vůbec čas a strašně mě to mrzí, ale budu muset knižní maraton ukončit. Prostě jsem se přecenila. Moc mě to mrzí! Snad nějaká příští výzva! Hlavně si příště musím dát menší cíle :-)

3 komentáře:

  1. Nápad je to skvelý, vybrala si si zaujímavé knihy, i keď niektoré nepoznám, no každopádne držím pri maratóne palce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Jsem zvědavá jestli to stihnu přečíst :-D

      Vymazat
  2. Přeji hodně štěstí se čtením, ať se ti vybrané knihy líbí! A moc děkuji za zapojení se do maratonu! :)
    Mimochodem - ta opička na fotce je boží! :D

    OdpovědětVymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)