pondělí 29. června 2015

Co chci číst o prázdninách?

I já jsem tomu podlehla a sepsala si seznam knih, ke kterým bych se chtěla dostat o prázdninách. Pozor, vidíte ten rozdíl? Větlrexistpzxccddšina blogerů má seznam na léto, ale já ho mám na prázdniny, protože já léto beru prostě jako prázdniny. Já jsem zatím snad každé prázdniny měla celé naplánované, skoro jsem nevěděla kam dřív skočit. Ale letos naopak nevím co budu ty dva měsíce dělat, celý srpen mám volno. Takže předpokládám, že budu chodit na koupáky, běhat, doufám, že někde budou nějaké skvěé srazy a že si třeb udělám výlet někam... neznámo kam. A taky bych toho chtěla docl dost přečíst a věnovat se blogu, takže si nemyslete, že se tu toho objeví málo!

Eragon

První knížka je Eragon od Christophera Paoliniho. Je mi jasné, že už ho velká většina četla, ale já se k němu prostě dostala až teď. Bohužel jsem viděla dřív film (asi 3x) než jsem knížku začala číst. Všichni říkají, že se jim film nelíbil, ale mně to bavilo. A když už se mi líbil film, který je podle skoro všech hrozný, tak knížka musí být úplně úžasná, tak nějak v to ale doufám. I když se to tak možná nezdá, tak mě docela zajímá téma draků. Vlastně se to asi skoro vůbec nezdá, když jsem o dracích četla zatím snad jen jednu knížku - Drakii. Blbost! :O Teď jsem si vzpomněla, že vlastně v celé sérii Sedmý smysl se objevují draci. Mimochodem tohle je skvělá série, moc doporučuji ;)

Nádherné bytostiJako druhou jsem plánovala přečíst Měsíční kroniky - Scarlet, ale právě jsem zjistila, že si ji někdo zarezervoval a tak ji budu muset vrátit nepřečtenou :( Takže se na druhou v pořadí přesunuly Nádherné bytosti. Abych se přiznala, tak vlastně ani nevím o čem celá tato série je. Jediné co vím je, že podle této knihy byl natočen stejnojmenný film, který jsem ale ještě neviděla :D Ale plánuji se na něj kouknout hned po tom, co přečtu tuhle knížku. Celá tato série má velmi zvláštní obálky, které mě hned na první pohled zaujaly.
PompejeAlenka v kraji divů / Alice´s Adventures in Wonderland

Další knížkou je Alenka v kraji divů, která je dvojjazyčná. Už poněkolikáté se snažím číst nějakou anglickou knížku, tak snad se mi to tentokrát povede, držte mi palce. Alenku jsem ještě nečetla ani v češtině, tak jsem na sebe zvědavá. Zfilmovanou jsem ji viděla už několikrát a moc se mi líbila. Ale to nic moc neznamená, protože mně se líbí skoro vše od Burtona :D
S jakou anglickou knížkou jste začínali vy a jak jste si vedli?





Z knihovny jsem si půjčila další knížku z edice můj příběh a tentokrát to je téma Pompejí. Osobně mě téma Pompeje docela zajímá a baví mě si o něj všelicos zjišťovat, takže si myslím, že mě tato knížka bude bavit.
Nebe je všude


Další knížkou z knihovny je Nebe je všude. Na tuhle knížku jsem také hodně zvědavá ačkoliv zase skoro nevím o čem je. Taky si poslední dobou skoro nečtete anotace? Vlastně jsem si jí půjčila jen proto, že mi na ní padl zrak v knihovně a jelikož jsem věděla, že je to novinka, tak jsem po ní skočila. A to myslím skoro doslova, protože jsem jí s kamarádkou zahlédla ve stejnou chvíli, ale chtěla jsem být rychlejší. Potom jsme zjistily, že je tam dvakrát.

PočátekFangirlA poslední knížkou z knihovny (v dnešním článku, jinak jich mám doma ještě hromadu) je Počátek od Jessicy Khoury. Mám pocit, že jsem se o ní doslechla kvůli Rodaw, protože ji zmínila v jednom videu. Když jsem si potom podrobněji zjistila o čem je a pročetla pár recenzí, zjistila jsem, že bych si ji vážně chtěla přečíst. Hlavní hrdinkou knížky je dívka Pia, která byla geneticky upravená k nesmrtelnosti a využívána k dokončení nebezpečného projektu. Jednoho dne najde v plotě kolem areálu díru a uteče. V džungli potká chlapce Eia do kterého se zamiluje a tak pokračuje v útěcích.
Zlodějka knih

Teď už se můžeme přesunout ke knížkám, které mám ve svojí skromné knihovničce. První je Fangirl, kterou jsem si koupila na letošním Světě knihy. Od Rainbow už jsem četla Eleanor & Park a její styl psaní se mi moc líbil, takže jsem se na Fangirl těšila ještě víc než předtím (dozvěděla jsem se o ní asi před rokem). A myslím si, že Fangirl je chválenější než Eleanor & Park, takže jsem ještě zvědavější. Moc se těším až se k ní dostanu.

Na mém seznamu na prázdniny určitě nemůže chybět Zlodějka knih, kterou jsem začala číst už minulé prázdniny. Kvůli táboru jsem ale její čtení přerušila  a už se k ní nevrátila, takže ji plánuji číst úplně od začátku. Dostala jsem se asi na stranu 200, takže už mám představu o příběhu a o stylu psaní Makruse Zusaka a musím říct, že mě to velmi překvapilo. Ze začátku mě poznámky smrti trochu otravovaly, ale v průběhu jsem si uvědomila, že bez nich by to nebylo ono. Stránky ubíhaly překvapivě rychle. Tato knížka pro mě byla jedno velké překvapení a proto mě tak mrzí, že jsem ji odložila.
Příliš mnoho Kateřin
Další je Příliš mnoho Kateřin od Johna Greena. Už jen to, že lidi ji docela kritizují mě nalákalo k tomu abych si ji také přečetla. Johna Greena mám docela ráda, zatím jsem přečetla (až na Kateřiny) všechny jeho knížky přeložené do češtiny. Moc se mi líbí jím vytvořené postavy, každá má nějakou zvláštní vlastnost. U příběhu to někdy trochu vázne a připadá mi trochu nedomyšlený nebo nedodělaný, ale to většinou jen chvílemi. Na obrázku sice vidíte vydání od Knižního klubu, ale já mám doma Yoli vydání, stejně jako všechny ostatní Greenovy knihy.

Zlodějíček z pátých hradebSedmý smysl je moje snad nejoblíbenější série. Někteří vyrůstají na Harrym Potterovi, mě ke čtení přivedla tato série. Podle obálek si možná řeknete, že je to moc dětské, ale mě se to opravdu líbí. Autorka má nesmírnou představivost, často se až divím, kde na ty názvy a jména chodí. Sama říká, že se trochu inspirovala právě od Harryho Pottera, ale nemyslete si, že tím příběh ztrácí na originalitě. Každý díl má úplně jiné prostředí a vždy se v něm objeví něco nového.

VypravěčkaA poslední naplánovanou mám Vypravěčku od Jodi Picoultové. Tuto knížku sice ještě nemám doma, ale měla bych jí dostat od babičky, což je úplně skvělé, když jsem to zjistila, tak jsem byla úplně nadšená. Vypravěčku si chci přečíst už dlouho, asi od té doby co vyšla. Na databázi knih má hodnocení 93 % a k tomu je jen 6 hodnocení 2 hvězdičkami a jen 1 hodnocení jednou hvězdičkou, což docela svědčí o kvalitě této knihy. I její obálka je velmi zajímavá.

¨
A jestli se to tak dá počítat tak bych se konečně chtěla pustit do plnění úkolů v Destrukčním deníku a Tohle není kniha. Chtěla jsem chvíli počkat až opadne taková ta vlna kdy to měl každý a taky jsem v období testů neměla moc čas ani náladu na vymýšlení něčeho kreativního, ale teď se na tyto knihy moc těším.

Tohle je vlastně jen takový seznam který bych opravdu chtěla přečíst. Pokud se mi toho povede přečíst víc, tak se na sebe nebudu zlobit. V poličce mám na čtení připravenou ještě třeba takovou Elitu nebo Girl online. Co plánujete o prázdninách číst vy? :)

5 komentářů:

  1. Pekný zoznam, prajem veľa šťastia! Na Fangirl sa chystám aj ja! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Vypravěčku jsem četla a můžu doporučit. Je to skvělá knížka a moje teď nejoblíbenější :)

    Life By Peggie

    OdpovědětVymazat
  3. Samé skvělé knihy :) Vypravěčku a Zlodějku knih jsem už četla a musím říct, že jsou to úplně skvělé knihy co jsem za tento rok četla. :)
    http://readingwithlu.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tú Vypravěčku každí chváli, asi by som sa na ňu mala pozrieť. ☺ A Eragona som čítala aj ja len minulý rok a k pokračovaniu som sa ešte nedostala... snáď tieto prázdniny to stihnem. :) Pompeje vyzerajú dobre, potom určite napíš aké sú :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělé knihy, ted čtu Příliš mnoho Kateřin a skvělé se hodí na čtení o prázdninách :)
    Fongirl chci taky přečíst a Vyprávěčka je úžasná kniha ! :3

    OdpovědětVymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)