sobota 21. března 2015

Oblíbené seriály

Ahoj!
Dnes je tu trochu nevšední článek. Vím, že hodně knihomolů (ale i normálních lidí :-D) rádo sleduje seriály. Ale abych řekla pravdu moc seriálů jsem nedokoukala do konce. Třeba takové Pretty little liars mě už ve 2. sérii přestaly bavit a mám to tak s plno dalšími seriály. Takže se v tomto článku objeví jen seriály, na které v současnosti koukám nebo jsem už viděla všechny díly. Doufám, že se vám článek bude líbit a že třeba objevíte nějaký nový seriál! :)
Jinak by mě zajímalo, jestli byste třeba nestáli o článek, kde by bylo třeba 10 seriálů podle knižní předlohy? :)

Číslo 1 - Faking it
Poster k filmu 
      Předstírání (TV seriál)
      
     
    Začneme od trochu neznámějších seriálů. Na Faking it (český překlad Předstírání, ale uznejme, že Faking it zní mnohem líp) jsem přišla tak nějak náhodou, kdy jsem na nějaké stránce na facebooku uviděla fotku z tohoto seriálu a v titulkách byla zmíněna nějaká kniha - myslím, že Hunger games- a tak jsem si stáhla první díl a nějak mě to chytlo. Ani nechápu jak mě tohle může bavit, ale bavily mě ty vtipy a nadsázky. Dvě nejlepší kamarádky jsou zdrceny po neúspěšných pokusech získat popularitu. Karma a Amy jsou najednou považovány za lesbičky a protože je to konečně proslaví, nikomu to nevymluví. Jak z toho vybruslí? :) Musím uznat, že seriál mě opravdu baví jen díky tomu situačnímu humoru, když si uvědomím o čem to vlastně je :D. A taky mi jsou hlavní herečky strašně sympatické. Takže pokud je vám více než takových 16 let, tak se na to asi radši nedívejte =D.

posterČíslo 2 - Čarodějky
Tento seriál je moje životní láska. Taky jste ho tak milovali? Já viděla snad všechny díly a to minimálně 2x! Vždycky odpoledne, když jsem přišla ze školy, tak jsem se prostě musela koukat na jeden díl Čarodějek. Hlavně vždycky, když jsem byla u babičky. To jsem si udělala mrkvový salát s jablkem a sedla si k televizi a snažila se ho jíst co nejpomaleji, aby mi vydržel skoro po celý díl. Byl to můj takový rituál. A bylo mi jedno, když už jsem ten díl třeba viděla. Bavilo mě to úplně stejně jako kdyby ne. Už od mala jsem prostě do magie! :3 Skoro mám chuť se teď na nějaký díl podívat. Je zajímavé jak má tento seriál malé hodnocení. Možná, že se mi opravdu líbil jen protože jsem byla malá. Jak to máte s Čarodějkami vy? :)

posterČíslo 3 - 2 Broke girls
2 $ocky je hodně známý seriál. Max pracuje v restauraci a jejím velkým snem je otevřít si obchod s dortíky. Bohužel na to ale nemá peníze. Caroline peníze měla, ale jejího otce zavřeli a tak musí začít pracovat. Zaměstnání najde ve stejné restauraci jako Max, se kterou se poměrně rychle skamarádí. Společně si vysní obchodu s dortíky, kterému brání už jen počáteční kapitál 250 000 dolarů.
Hned první díl tohoto seriálu mě úplně nadchl a dál už to se mnou šlo z kopce. 1. sérii jsem viděla asi za 3 dny a nedělala jsem nic jiného než koukala na ten seriál. Nazývám to *Dny temna* :D Ale stálo to za to! :D Osobně mám radši Max než Caroline, jak jste na tomco vy? :)


posterČíslo 4 - Once upon a time 
Svět pohádek, přenesený do reality? To je Bylo nebylo! Tento seriál už je podle mě hodně známý. Už je to docela dlouho, co jsem na něj začala koukat. Když jsem slyšela o čem to má být, říkala jsem si, že to nejspíš bude divné a pohádky budou působit, tak nějak nepřirozeně. Ale hned po shlédnutí prvního dílu jsem svůj názor radikálně změnila. Příběh mě moc bavit a pojetí všech postav bylo velmi příjemné, zábavné a hlavně originální. To, že charakter postav byl vlastně opačný než v pohádkách, jak je známe, byl podle mě velmi dobrý tah a seriál to oživilo. Moc se mi líbí výběr herců na postavy, hlavně na Sněhurku :3.

posterČíslo 5 - Chuck
Na tento seriál zrovna koukám a je skvělý! Chuck je obyčejný prodavač v obchodu Buy More. Jednoho dne mu jeho nenáviděný spolužák ze Stanfordu pošle e-mail a jeho život se od základů změní. Bryce Larkin mu totiž poslal přísně tajné informace tajných služeb zašifrovaných do obrázků. Chuckovi se tyto informace nahrají do mozku a tak se stává velmi důležitým, jelikož tyto informace byly poté vymazány ze zdroje a tak je jediný kdo tyto informace má. Na jeho ochranu pošle národní bezpečnost zvláštní agentku Sarah Walker a (nejdřív ne tak úplně na ochranu) agenta Johna Caseyho. Co bude s Chuckem?
Jsem na konci 4. série a musím říct, že na tento seriál bych se mohla koukat snad pořád.
poster
Číslo 6 - Gilmorova děvčata
Seriál Gilmorova děvčata určitě všichni znáte. Je to takový pohodový seriál, na který se může dívat skoro každá z nás. Nemusí každého nadchnout, ale určitě nikoho neurazí. Ten vztah dcery a matky nejdřív možná působí trochu divně, ale nakonec by to bez něj nebylo ono. Na tento seriál se můžete dívat v podstatě při jakékoliv jiné činnosti. Je pravda, že každý díl se děje něco hodně podobného, ale nikdy to není úplně stejné. Myslím si, že je to docela i výhoda, protože se skoro na každý díl můžete dívat bez návaznosti na ten minulý.

posterČíslo 7 - Doctor Who
Další seriál který mnoho z vás určitě zná - Doctor Who. Pán času může cestovat v čase, ale to mu umožňuje jeho věrná kamarádka - Tardis. Modrá telefonní budka. Pán času ale nikdy necestuje sám, má svou společnici. Ze všech společnic mám asi nejradši Amy...nebo Kláru? Já nevím :D Ale jako doctor u mě určitě vede David Tennant.....nebo Matt Smith? Nikdy mě nenuťte abych si mezi něčím musela vybrat. Jsem strašně nerozhodná ať už se jedná o to jestli si mám dát Sprite nebo Colu....nebo tu je ještě Fanta! :O Vidíte? Každopádně Doctor Who je opravdu skvělý seriál a myslím si, že je to jeden z mála seriálů, který po čase neztrácí kvalitu. Možná mě ty novější díly bavily více než ty starší.


Číslo 8 - How I met your mother
posterA poslední seriál - bez něj by to nebylo ono. Jak jsem poznal vaši matku je jeden z nejznámějších seriálů vůbec. Ani já mu neunikla. Ze začátku jsem viděla v televizi pár dílů a nějak zvlášť jsem se o něj nezajímala. Někde a někdy ale nastal zlom a já se najednou dívala online. Postupně jsem zhlédla všechny díly až jsem se dostala k 9.sérii, která tou dobou ještě nebyla celá dotočená. Každý týden jsem koukala na nový díl a těšila se na další. A tak došlo k tomu, že se natočil úplně poslední díl tohoto seriálu. Ale já jsem ho nějakou záhadou viděla až asi před 2 měsíci. A musím říci, že ten díl se tvůrcům moc nepovedl. co na něj říkáte vy? :)

Toto samozřejmě není všechno co jsem kdy sledovala. Několikrát jsem viděla všechny díly Přátel, Krok za krokem a také jsem viděla pár dílů třeba z Arrow, The Vampire diaries (to jsem viděla asi 3 série), Mentalisty, Sběratele kostí, Teen Wolf, Dr. House, Torchwood nebo právě Pretty little liars (PLL). Tyto seriály mě ale po chvíli přestaly bavit. A třeba u The big bang theory jsem viděla jen pár dílů a nijak zvlášť mě to taky nezvalo. Třeba u PLL byl problém v tom, že po tolika dílech člověk pořád řeší tu samou otázku - Kdo je -A? A to mi přijde trochu na hlavu. Ale věřím tomu, že to někoho pořád baví.
A taky jsem koukala na Hru o trůny a ta se mi tak líbila, že jsem na ní přestala koukat (:D) a řekla si, že si prostě nejdřív musím přečíst knížku!

Když mi bylo asi 10, tak jsem milovala seriály jako je Buffy, přemožitelku upírů nebo třeba Xena. A díky vlivu mé sestry jsem se asi v 11 letech koukala na Zoufalé manželky a mám pocit, že jsem je dokonce i dokoukala. No co, svět se nezboří. Pochybuji, že jsem vůbec chápala, o co tam jde.
Jak to máte se seriály vy? Koukali jste se když jste byli malí? :) A stáli byste o článek se seriály podle knižní předlohy?
Užívejte víkend, mně za 2 hodiny a 49 minut neboli za 169 minut začíná Rezistence! :3
Teri

17 komentářů:

  1. No, medzi moje obľúbené seriály z tvojho repertoáru patrí určite HIMYM ( ja poslednú časť ani neberiem do úvahy, pretože úplný koniec , resp. všetky možné varianty konca, natočili asi ešte v 2. sérií, a preto to pre mňa bolo len také pozliepanie, aby sa doň vtrepali ;) :D ) a Čarodejnice, tie som tiež pozerala , keď som prišla zo školy a veľmi ma bavili. Okrem týchto ešte milujem Dr.Hous, The 100, Suits a The Flash :)

    OdpovědětVymazat
  2. Once upon a time milujem. Aj Faking it. A to mám 17 :D A poznám aj staršie, čo to pozerajú a baví ich to :D Z Charmed mi ešte 2 série chýbajú, k tomu sa dostanem :D Ja odporúčam Sherlocka, Doctora Who, Queer as folk, Arrow, The Flash, The Fosters... A tento týždeň začal seriál One big happy, postavený na podobnom humore ako Faking it či Selfie, videla som ten prvý diel a veľmi sa pobavila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě jsem zjistila že jsem do toho článku nedala Doctora! :D Toho jsem viděla celého a chtěla jsem ho sem dát a naprosto netuším proč tu není! Asi nějaký výpadek paměti. O nějakých seriálech jsem ještě nikdy neslyšela tak se určitě podívám :)

      Vymazat
  3. Jediný seriál který znám a který jsem viděla, jsou Gilmorova děvčata :D :) Ten seriál mám moc ráda :3 :)
    http://janetsonrisa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že za to, že koukáš na Faking it, můžu já. :D Ale jen možná. Jednou jsem na tuto stránku: https://www.facebook.com/pages/Never-Ending-Stories-We-Love-Books-CZSK/302419326573182 dávala screen jedné scény z Faking it, ve které bylo zmíněné HG. Ale možná souhra náhod. ;) :D

    OdpovědětVymazat
  5. Charmed a Once upon a time naprosto MILUJEM :DD Super článok!

    OdpovědětVymazat
  6. Nekoukám ani na jeden seriál z jmenovaných *stydím se. Ale nemám skoro čas, všechno žere škola a jiné zájmy. Snad někdy, protože na Once upon a time jsem hodně zvědavá

    OdpovědětVymazat
  7. Jestli jsi měla ráda Čarodějky a nebojíš se trochu strašidelné atmosféry, koukni se na Coven. Patří k American Horror Story, myslím, že je to třetí řady. A pro kouzelníky je to rozhodně to pravé. :3

    OdpovědětVymazat
  8. Čarodejnice boli a aj sú aj mojou srdcovou záležitosťou, strašne ma to uchvátilo, nikdy ma žiadna časť nenudila a navyše sa mi veľmi páčil aj vývoj schopností sestier, Phoebe a jej neustále vlasové premeny, podľa mňa to malo aj skvelé herecké obsadenie a aj záverečná časť dopadla presne tak, ako sa čakalo, všetko sa urovnalo a ukážka budúcnosti pokojnej a harmonickej bola tým najlepším. A Once Upon a time je tiež skvelý seriál, ale už ma to miestami začína nudiť, prvé dve série sa mi páčili asi najviac.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Once upon a time mě už taky trochu omrzelo, jsem asi v půlce 3. série. A prostě Čarodějky jsou a byly úžasné. Vždycky jsem měla nejradši Piper :D

      Vymazat
  9. Väčšinu poznám, i keď zopár nie. Na Čarodejniciach som vyrastala, super seriál. Ja mám rada aj Sherlocka alebo The Big Beng Theory :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na těch vyrůstal skoro každý O.o A abych se přiznala tak Sherlocka jsem nikdy neviděla ani jeden díl O:) :D

      Vymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)