pondělí 22. prosince 2014

Knižní měsíc - PO DLOUHÉ DOBĚ

Ahoj!
Vítám vás u dalšího knižního týdne. Připadám si opravdu hrozně, že už jsem 4 týdny neudělala knižní týden. A tak bude tento knižní měsíc docela dlouhý, ale pokusím se vše zkrátit, aby vás to bavilo ;)
A protože jsem v prosinci absolutně nestíhala, tak vás dneska zahltím příspěvky! :D Tak se těšte. ;)


Jako vždy si to tu trochu shrneme:
Půjčené: 4
Koupené: 2
Přečtené: 4 (za měsíc to teda moc není)
Rozečtené: 1 ...ale už jsem za polovinou :)
Tentokrát jsem si půjčila 4 knížky, ale všechny jsou docela krátké a jedna z nich je dokonce do školy, takže jsem na sebe docela pyšná, protože se držím při zemi.

Tak já nebudu zdržovat a jdeme rovnou na to! :D První půjčená knížka je knížka do školy a jmenuje se Soví zpěv od Ivy Procházkové. Na knížce je strašně zajímavá obálka, protože se na ní nacházejí asi 4 illumináti a to se mi strašně líbí! :3 Upřímně, vůbec netuším co od knížky očekávat, protože je to četba do školy, ale anotace nevypadá nijak hrozně, naopak docela zajímavě. :) A jak říkám docela často, tak i kdyby se mi knížka nelíbila tak má asi 170 stránek, takže bych ji prostě nějak překousla.
Druhá knížka, kterou jsem ukradla si vypůjčila z knihovny je Ten, kdo stojí v koutě, kterou napsal Stephen Chbosky. Knížka je to docela spekulovaná a tak jsem se rozhodla, že si ji také přečtu. Docela dost se těším a doufám, že se k ní už v lednu dostanu. Aspoň to tak plánuji, ale znáte mě a plány... 
A podle knížky je také natočen film a hrají tam docela známí herci, takže po tom co si přečtu knížku také plánuji zhlédnout film :)
Obrázek z filmu Ten, kdo stojí v koutě
Esej o tragédiiDanteho holkaTřetí knížka se jmenuje Danteho holka, ke knížce jsem se dostala přes mojí kamarádku (která má mimochodem také knižní blog - můžete se podívat tady) a knížka se jí moc líbila a pořád o ní básnila a tak jsem si ji hned ten den, kdy ji vrátila půjčila. No znáte mě přeci, nepohrdnu knížkou, kterou někdo tak vychvaluje ;) Mimo jiné se mi také líbí obálka knížky, miluji moře a pláž :3 .

A poslední, čtvrtá knížka se jmenuje Esej o tragédii. Myslím si, že tuto knížku asi všichni znáte, nedávno se o ní hodně mluvilo. A když říkám hodně, tak myslím opravdu hodně :D Podle anotace jsem poznala, že se mi knížka bude určitě líbit (tak doufám, že se nepletu :D), co jsem tak četla recenze a různé články o knížce, tak se hodně lidem líbila a přirostla jim k srdcím :)

Dokonalý párPlynule se přesuneme ke knížkám koupeným a tentokrát to budou jen 2. Což překvapuje i mne samotnou, ale prostě jsem se tento měsíc držela při zemi (něco mi tedy říká, že knížky na hromadu budou docela chudé :D). Ale knížky, které jsem si pořídila jsou krásné :3

První knížka se jmenuje Dokonalý pár a na mém seznamu To-read je hned někde na začátku, takže když jsem ji uviděla za symbolických 50 korun (nebo kolik že to vlastně stála) okamžitě jsem ji měla v ruce a šla k pokladně. Tak doufám, že se mi bude líbit, protože ta obálka je krásná, strašně se mi líbí! :) Přemýšlela jsem jestli si mám koupit i ostatní díly, ale nakonec jsem se rozhodla pro odpověď ne. Přeci jen, co kdyby se mi knížka nakonec nelíbila?

A druhou knížku jsem si koupila v pátek a je to knížka Hvězdy nám nepřály. Já už jsem ji sice četla, ale doma jsem ji ještě neměla, no a tak jsem se rozhodla (protože mi po nakupování dárků zbyly ještě nějaké peníze), že si ji konečně koupím a někdy v průběhu příštího roku si dokoupím ještě další Greenovy knihy. K této knize toho asi víc psát nebudu, vždyť ji určitě všichni znáte :)

Tak a teď už nastává chvíle, kdy vám řeknu jaké knížky jsem přečetla. Nebudu vám tu o nich moc psát, protože se všechno dozvíte v recenzích, které tu budou v následujících 7 dnech přibývat, protože jsou prázdniny a já mám konečně čas na psaní článků! ...už jen dodělat poslední cukroví (vosí hnízda, kdyby to někdo chtěl vědět) a douklidit pokoj :D

Takže knížka číslo 1 je Bílá jako sníh, rudá jako krev. Na knížku už jsem dokonce recenzi vydala, takže vám o ní povím jen to, že se mi hodně líbila :) - recenze zde.

Druhá knížka je Vampýrská akademie 2, na kterou už jsem recenzi napsala, ale ještě jsem ji nepřepsala do počítače, takže recenzi uveřejním možná ještě dnes. Doufám, že to ještě dnes stihnu. Jo a kdyby vás to zajímalo (:D) tak knížka se mi hodně líbila :) Asi ještě víc než první díl. 

Třetí knížkou se stává Slza od Lauren Kate. Knížka mě opravdu překvapila! A dokonce i mile :D Její čtení jsem si užívala a moc mě to bavilo :) Recenze už se chystá! Skoro všechno se chystá :D

A čtvrtou knížkou je Můj příběh - Titanic. Tato knížka není výjimkou. Také se mi moc líbila. No co na to říct, hold mám dobré oko na knížky :D Což je ale samozřejmě dobře a jsem za to ráda :)

Tak a poslední knížka tohoto článku je Včera tě budu milovat. Jsem na straně 30, ale zatím je to velmi zajímavé. U této knížky mě zaujal hlavně název. A potom obálka...strašně moc se mi líbí. Co vám? :)
Tak doufám, že se vám článek líbil a že jste se dočetli až sem ;)
Budu moc ráda za komentář, třeba ohledně knížek, které z tohoto článku znáte ale klidně i neznáte.
Teri :)


3 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Včera tě budu milovat si už chci chvilku přečíst a pořád váhám. Bylo by super, kdyby jsi potom udělala recenzi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, potom co doženu všechny recenze co mám napsat, recenzi určitě udělám :D Takže do 2 týdnů tu určitě bude :)

      Vymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)