středa 31. prosince 2014

Knižní týden - Vánoce

Ahoj!
V tomto knižním týdnu bude docela dost knížek, ale zase to nebude nějaká hromada, tak se nelekejte ;) Byla bych moc ráda, kdybyste mi do komentářů napsali jaké knížky jste dostali od Ježíška. Vím, že už jste to asi říkali a psali milionkrát, ale po milionté první už vás neubude :D
Ještě bych vám chtěla napsat, že přesně tento příspěvek je můj 100. příspěvek a tak bych se vás chtěla zeptat, jestli se vám líbí design blogu a jestli je blog celkově přehledný :)
Nebudeme otálet a pustíme se do toho! :)

Shrnutí: 
Půjčené: 0 ..a musím se vám pochlubit, že doma už mám jen 3 nepřečtené knížky z knihovny! :D
Koupené: 1
Dárečky: 6
Přečtené: 2
Rozečtené: 1

Na útěkuTento (vlastně minulý, ale budeme říkat, že tento) týden byl velmi zaměřen na knihy, protože jsem si ještě užívala volna a nemusela se stresovat úkoly. Tak jsem četla a hrála hry s rodinou, zase četla, psala články, potom četla a jedla cukroví. Prostě jsem odpočívala. Teď už však začíná přituhovat a musím začít dělat úkoly a tak to bude horší, ale pořád mám v plánu hodně číst. Ale to už předbíhám :D Jinak dneska ještě přidám Měsíční nej a recenzi na jednu knihu...ještě uvidím jakou ;)

Koupila jsem si knížku Čísla. Pokud jste četli nějaké mé To-read články, tak víte, že tato kniha (série) se v jednom z článku objevila. V levných knihách stála 39 korun a já už jsem tam kolem ní chodila docela dlouho, no nakonec jsem se rozhodla, že si knížku koupím. Vůbec netuším proč jsem se tak rozhodla, když v knihovně je skoro pořád volná, ale prostě jsem to udělala. Zase na druhou stranu mám radost, protože jsem si koupila knížku. :D Všichni ten pocit asi znáte...

A teď už k dárkům od Ježíška! Na ty se určitě těšíte nejvíc :D (možná). 

Jako první tu mám 2 knížky od Johna Greena - Hledání Aljašky a Papírová města. I když mám radši hardbacky, tuto "sérii" mám v paperbacku. Ale u těchto knížek mi to nevadí, možná spíše naopak. Máte radši harbacky nebo paperbacky, a co volíte u Greena? :)Na knížky se strašně těším, protože a obě knížky vidím samé recenze. Jedna je kladná a druhá zase záporná, tak jsem zvědavá jestli se mi knížky budou líbit nebo ne. Samozřejmě doufám, že ano :D Už dlouho přemýšlím jakou z nich si přečtu dřív, co myslíte? Je to jedno? 

Spáleniště: ZkouškaDalší knížka, kterou jsem dostala je Spáleniště: Zkouška. Je to druhý díl Labyrintu a já se strašně těším, jak se bude příběh vyvíjet dál. Snad všichni, kdo knihu četli říkají, že je mnohem lepší než první díl. Jak o tom tady teď píšu, tak si uvědomuji, že se opravdu hodně těším až se ke knížce dostanu (což bude brzo, jinak umřu zvědavostí). Ještě bych ráda podotkla, že se mi moc líbí obálky této série a u prvního dílu se mi víc líbí knížka bez filmového přebalu. Znám hodně lidí, kterým se líbí filmový přebal více než normální obal, protože se nedá moc přečíst. A to se mi na tom právě líbí. Už obálka knížky vyzařuje hlavolamem, který u čtení rozhodně nechybí. James Dashner si s vámi hraje až do posledního písmene.
Poslední díl vyjde až 2.6.2015 u nakladatelství YOLI, takže si ještě chvíli počkáme.
Kostičas
Čtvrtá knížka je Kostičas, který na mě čekal již pár dnů před Vánoci, jelikož mi přišel od Knižíška. Původně jsem na knížku chtěla udělat unboxing, ale nakonec jsem vyfotila jen jednu fotku, protože knížku jsem si rozbalila s dárky pod stromečkem. Spolu s knížkou jsem dostala ještě záložky, sůl do koupele a pár dalších drobností, které mě velice potěšily :) Ty už však neuvidíte 3:)
Kostičas má strašně hezkou obálku a je strašně příjemný na omak :D Sice není úplně nejtenčí, má 450 stran, ale to zvládnu, přečetla jsem i tlustší knihy.

Pamatujete si, když jsem byla úplně rozhozená z toho, že jsem si koupila druhý díl Zásvětí a to jsem nečetla první? No, tak se na mě obrátilo štěstí (nebo už Ježíšek nemohl poslouchat, jak si na to pořád stěžuji) a dostala jsem Zář! Sice s i kvůli ní budu muset přerovnat knihovnu, protože už se mi tam nevejde, ale to nevadí! Hlavně, že ji mám :3 Jsem zvědavá, kdy se k této sérii dostanu, ale když ony ty knížky mají tak hezké obálky! To musíte uznat sami :D Hlavně ten první díl. Právě jsem zjistila, že Zář má 400 stránek... tak to jsem vážně netušila. Na databázi knih nemá moc dobré hodnocení, ale další díly v sérii už jsou na tom lépe.

 A poslední knížka od Ježíška, je nesmírně těžká a velká a jmenuje se 1001 knih, které musíte přečíst než zemřete Do knížky jsem již nakoukla a nakoukla jsem také do seznamu knih, které v knížce najdete. Zjistila jsem, že znám asi 3 z nich a nečetla jsem myslím ani jednu. Takže čtení na asi tak 20 let je přede mnou :D Ještě uvidím, jestli se inspiruji touto knihou a některé knihy si přečtu :)

Danteho holkaVčera tě budu milovatPřečetla jsem knížky Včera tě budu milovat a Danteho holku. Včera tě budu milovat, má strašně zamotaný děj a když jsem vysvětlovala mamce o čem knížka byla, moc toho nepobrala, tak jsem zvědavá jak si s tím poradím v recenzi. Myslím si, že stejně na tom budu s Danteho holkou, protože ta má také docela zamotaný děj, ale nejspíš to bude o trochu jednodušší na vysvětlování. Danteho holku jsem měla přečtenou během... 24 hodin. Jeden den jsem začala číst a druhý jsem knížku dočetla. Moc mě to bavilo ;) Ale není to nic pro kluky :D O tom také vypovídá edice, ve které byla knížka vydána - Noboyzzz. Brzy se těšte na recenze! :)

A poslední knížka tohoto příspěvku je Ten, kdo stojí v koutě. V knížce jsem teď za polovinou a baví mě to, mám v plánu těch 100 stránek dneska dočíst a knížku ještě zařadit do měsíčního nej :) Tak snad se mi to podaří. a ještě mám taky v plánu se dneska koukat na Harryho Pottera (asi na Kámen mudrců) a na filmové zpracování Ten, kdo stojí s koutě - myslím, že film se ale jmenuje Charlieho malá tajemství. Vím, že člověk by to neměl dělat takhle hned po tom co dočte knihu, ale mně to stejně nedá. Viděl jste někdo film? :)
Tak to by bylo do 100. článku vše, uživejte si dnes Silvestr a moc to nepřehánějte ;) Jak na Nový rok, tak po celý rok.
Teri :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)