úterý 28. dubna 2015

To-read book: Škola dobra a zla

Ahoj a vítám vás u článku, ve kterém vám představím jednu knížku (sérii), kterou bych si chtěla někdy přečíst :))

Z názvu už jste se mohli dozvědět o jakou knihu se jedná. Škola dobra a zla je z pera idicko-amerického spisovatele a filmaře Somana Chainaniho. Tato kniha je prvním dílem
ze stejnojmenné trilogie.
Anotace: 
Sophie se celý svůj život nemohla dočkat toho, až ji unesou… Takhle začíná knížka Škola dobra a zla. Sophie pochází z města, ze kterého se pravidelně jednou za čtyři roky ztrácí dvě děti. Všeobecně se tvrdí, že je unáší tajemný profesor ze Školy dobra a zla a že na té škole pak studují. Vybírá vždycky jedno nejhezčí a nejhodnější děvče (nebo chlapce) a pak jeho naprostý protiklad. Jedno dítě je předurčeno stát se kladnou pohádkovou postavou a druhé zápornou. Několik let nato, co se děti ztratí, je obyvatelé města nacházejí v ilustracích knih, které se záhadně objevují v místním knihkupectví. Všem dětem tajemný profesor nahání strach a nepřejí si, aby je unesl. Jedinou výjimkou je Sophie – ta se už nemůže dočkat, až z města zmizí… 
Svět bez princůKdyž knížka vyšla (2014), tak jsem se o ni moc nezajímala, možná to bylo i kvůli tomu, že jsem si myslela, že je pro děti a svou tloušťkou mě trochu odrazovala. Ani ta obálka není na první pohled tak krásná. Určitě působí zajímavě, ale zároveň docela dětsky. Ale postupem času se o ní začaly objevovat různé články, ve kterých se člověk většinou dozvěděl, že je to skvělá kniha a že si ji každý musí přečíst... Však to znáte. Několikrát jsem zašla do knihovny a podívala se jestli náhodou není volná, protože jsem si ji nechtěla rezervovat.

 
A potom najednou byla volná, tak jsem si ji mohla prohlédnout zblízka a zjistila jsem o čem to vůbec je a pořádně jsem omrkla obálku. Ale nakonec jsem si ji nepůjčila. Přesto jsem se o ní zajímala čím dál víc. A postupem času se ocitla na mém TBR listu.
Na Goodreads má hodnocení 3.97, což je docela dobré, sice to ještě není nějak převratné, ale rozhodně je to dobré. Druhý díl trilogie už ale má dokonce 4.13 a třetí krásných 4.56! Celá série je tedy hodnocena 4.01.Na databázi knih je na tom také dobře. První díl má 87 % a druhý díl - Svět bez princů, který vyšel teprve letos má úžasných 97 %!

Jak už jsem zmiňovala, tak je to poměrně dlouhý příběh, má 416 stránek a je to hardback. Vyšla 18. 08. 2014 u nakladatelství CooBoo.
Už jste o ní slyšeli? Nebo jste ji dokonce četli? Jak se vám líbila? Těšíte se na poslední díl? :))

6 komentářů:

  1. Obě knihy mám doma a do série se chci pustit až vyjde třetí díl. :) Taky mě kniha ze začátku vůbec nelákala, ale jelikož ji měl skoro každý, tak jsem měla velkou touhu si ji pořídit. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Doma ji zatím nemám, ale série mě láká tak snad se k ní někdy dostanu... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Prvá kniha bola super, recenzia sa na ňu písala jedna radosť, druhú akurát čítam a tak trošku s ňou bojujem, pretože ma občas nudí ale verím, že na konci to bude riadna pecka ako aj v prvom. A tretí diel dúfam, že bude epický.

    OdpovědětVymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)