čtvrtek 29. října 2015

První pokus o buchtu v hrníčku

Ahoj!
Dneska ráno jsem se probudila a měla jsem strašnou chuť udělat si buchtu v hrníčku. Našla jsem si recept, vzala foťák a rozhodla se, že vám recept přetlumočím a přidám k tomu fotky :) Buchta je hotová během chvilky, mně to trvalo trochu déle, protože jsem fotila, ale vy to určitě zvládnete během 10 minut. 
První co uděláme je, že si pustíme nějakou hudbu, bez té by to nešlo. Pusťte si rádio, písničky v telefonu nebo svůj oblíbený playlist, prostě cokoliv :)
Poté si připravíme ingredience, které budeme potřebovat, jsou to: hladká (popř. polohrubá) mouka, granko, cukr, prdopeč (prášek do pečiva), mléko, sůl, vajíčko a olej. A není od cesty si připravit také hrnek a lžíci.
Pokud máte vše připraveno, můžeme začít! Vezměte hrneček, lžíci a naberte mouku, hoďte do hrnečku a 3x to zopakujte (v hrnečku budete mít 4 lžíce mouky). 
Ani nevíte jak dlouho mi trvalo zachytit moment, kdy mouka padala!
Dále přidáme asi čtvrt lžíce kypřícího prášku do pečiva nebo to můžete nějak od oka odhadnout, ale radši bych to moc neriskovala. Přisypeme 3 lžíce cukru a protože jsem těsto nechtěla mít úplně přeslazené, tak jsem nedávala vrchovaté, ale je to na vás :)

Aby měla buchta nějakou chuť přidáme 4 lžíce granka a špetku soli, nakonec vše promícháme. Teoreticky míchat nemusíte, ale později by to šlo hůř, takže jsem to radši promíchala už teď.
 Na řadě je vajíčko. Nikdy (opakuji nikdy!) v životě mi vajíčko nespadlo. Ale co by to bylo za recept, kdyby se něco nepokazilo. Takže do hrníčku přidejte jedno vajíčko a pokud budete mít větší štěstí než já, tak ho neupustíte.
Naštěstí se ještě dalo zachránit, jelikož jsem ho v letu chytila.
Dokonce i skořápky jsem vyndala.
Znovu vše promícháme a přidáme po třech lžících mléka a oleje. 

Vše znovu mícháme do doby, než nám hmota začne připomínat těsto. Poté otřeme špinavé okraje hrnečku, aby se nám nepřipekly a můžeme dát péct do mikrovlnky. Já jsem pekla asi 2 a půl minuty, ale řekla bych, že to má každá mikrovlnka jinak. Ale nebojte se poznáte to. Počkala jsem, dokud těsto nenakynulo po okraj hrnečku a potom jsem ještě asi 15 vteřin počkala, aby těsto uprostřed nebylo tekuté.

  Tak a buchta je hotová. Já jsem si ještě uprostřed vykrojila díru, do které jsem vměstnala jahody (hoodně jahod), vykrojený kousek zase vrátila zpátky, ozdobila šlehačkou a znovu přidala jahody :) Ale můžete si dozdobit podle chuti.



Musím uznat, že mi buchta opravdu chutnala, moc doporučuji zkusit :3
Dobrou chuť, přeje LiTerka :)

7 komentářů:

  1. Ráda vařím a tahle forma receptu je úžasná! Rozhodně zkusím! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Můj první mugcake se tak docela nevyvedl. :D Ujela mi ruka s kypřícím práškem a v mikrovlnce jsem měla vlastní verzi hrnečku vař. :D

    OdpovědětVymazat
  3. to je to nejlepší co se může člověku stát, upadne mu vajíčko (mám taky vyzkoušeno) :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Diky za tip! Mug caky mam hrozne rada, protoze je zvladne i takovy nemehlo jako jsem ja, navc liny travot vic casu v kuchyni :))

    OdpovědětVymazat
  5. Taky dělám v hrníčku (respektive mističce) něco podobnýho, ale na můj vkus i jednoduššího. Je to takový rádoby brownie a je to strašně dobrý :D
    Jo a hrozně se mi líbí, jak jsi to ozdobila ^^

    OdpovědětVymazat
  6. Tak takto som raz robila "nepravu" mikrovlnkovú sacherku...dosť som sa toho bála, predsalen - "pečenie" v mikrovlnke :DD...ale tiež ma milo prekvapila jej chuť.

    OdpovědětVymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)