pondělí 1. června 2015

Knižní týden - Blogové narozeniny se blíží!

Ahoj!
Konec školního roku se blíží a s ním i mé první blogové narozeniny! A nebyly by to narozeniny bez pořádných dárků! Myslím si, že se máte na co těšit, protože já se těším! 
Přemýšlela jsem, že bych knižní týden přejmenovala na dvoutýden, protože už hodně dlouho nevyšel po týdnu :D

Od posledního knižního týdnu jsem přečetla pouze dvě knížky, ale obě byly docela dlouhé, takže to není tak hrozné. První knížkou je Spáleniště: Zkouška od Jamese Dashnera. Určitě jí už mnoho z vás četlo, no já se k ní dostala až teď. A musím říct, že je úžasná! Mnohem lepší než první díl, u kterého jsem se chvílemi i nudila. Tady byla akce vedle akce dokonce i před ní a za ní! Jsem strašně zvědavá jak se to bude vyvíjet dál :3 A chtěla bych se vyjádřit k traileru na filmu... přijde mi, že si to ani nezaslouží mít stejný název! Sice jsem ráda, že nějaký film vůbec bude a určitě to bude skvělý zážitek. ALE prostě je to úplně jiné! Vím, že se všemi změnami James souhlasil, ale stejně :D Co nadělat, knihomolovi se prostě nezavděčíte. 

A potom jsem přečetla Kostičas. Miluji tu obálku na omak, je to úplně jiné než ostatní knížky! Ze začátku jsem byla ÚPLNĚ ztracená. Vůbec jsem nevěděla která bije, potom jsem se zase ztrácela v pojmech. Vlastně jsem se ztrácela i v postavách. Ztrácela jsem se tak nějak v celém tom novém světě. A říkala jsem si co na tom všichni vidí? A potom najednou bum! a byla jsem v půlce knihy. Ani jsem se nenadála a bylo další bum a já byla na konci. Jakmile jsem se zorientovala ve jménech a nových slovíčkách a všem tom ostatních, úplně mě to pohltilo a já se nemohla odtrhnout. Knížku určitě doporučuji, bylo to něco nového a bylo to skvělé :)


Jinak jsem si žádnou knížku nekoupila a ani nepůjčila v knihovně, protože jsem se rozhodla, že budu číst své vlastní knížky. Mimochodem Kostičas a Spáleniště jsou mé vlastní knížky (heč :P). Ale kamarádka mi půjčila 3. díl skvělé série Monument 14! Strašně dlouho jsem čekala než bude volný (kupovat jsem si ho nechtěla, protože nemám doma předchozí díly) a když byl, tak mi ho sebrala :D Ale poctivě rychle ho přečetla a půjčila mi ho, takže až dočtu knížku co mám momentálně rozečtenou, tak se pustím do Monumentu! Už se těšíím :3 "Děláš jako by ses netěšila na dalších milion knížek" Tento díl má z celé série nejhezčí obálku, působí to tak apokalypticky!

A jak už jsem se zmínila, tak (překvapivě!) čtu nějakou
knížku. Tou knížkou je Seznam tajných přání od Lori Nelson Spielmanové já si to její jméno asi nikdy nezapamatuju! Jsem na straně 40 a zatím mě to baví, je to takové oddechové, ale kvůli mé citlivosti už se mi jednou zamlžily oči! Hodně lidí psalo, že u této knihy hodně brečeli, takže se asi můžu připravit na úplně vodopády! Vytopím náš baráček :D Námět se mi strašně líbí, akorát se trochu bojím, že je na mě hrdinka moc stará a tak se mi to nebude tak líbit. Což doufám, že se nestane. Už se těším, až začne Brett plnit svá tajná (i když vlastně nejsou vůbec tajná) přání.

Do komentářů mi klidně napište názory na všechny tyhle knížky a pokud jste některé nečetli, tak mi klidně napište jak moc byste si je přečíst chtěli! Těšíte se na blogové narozeniny a jste zvědaví o co se bude soutěžit?? Podělte se! :)

6 komentářů:

  1. Konecne ses dostala k tomu Spalenisti :) A prvni blogovy narozky? To oslavime u Blahy ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Spáleniště mám doma, ale zatím jsem ho nečetla. Kostičas se mi nelíbil, Monument mám doma jen 1 taktéž nečtený a Seznam tajných přání bych si moc ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu se zeptat proč se ti Kostičas nelíbil? :) A Monument si určitě přečti! :D

      Vymazat
  3. Monument se mi moc líbil, hlavně ta druhá část a epilog <3 Labirint bych si chtěla přečíst, tak snad mi ho moje skvělá kámoška a blogerka půjčí :D

    OdpovědětVymazat

Jsem obyčejná holka, co nadskakuje radostí z každého vašeho komentáře. Uděláš mi radost? :)